Het is weer de periode om bijproducten te gebruiken. Als je toevallig een product op de markt zet waar een aantal vooraanstaande melkers hoog van opgeven dan heb je het winnende lot in handen. Daar is het zo’n beetje de periode voor. De eerste tegenvallers zijn al weer opgetekend en die moeten bestreden worden. Het liefst met spullen die volgende week al resultaat geven. Dat wondermiddel is dus nog niet uitgevonden. Wat wel aanwezig is, het geloof dat dit wondermiddel echt wel bestaat. En dit middel bezitten alle melkers die goed spelen. Dus als er één zo goed is om ergens te vermelden dat dit middel X gemaakt door producent Y is, daar gaan we dan met zijn allen achteraan.

Er zijn zoveel van die mode producten geweest. Toen Gerard Koopman de boel op een hoopje vloog gaf iedereen schapenvet en kaas. Het kon toch niet anders dat het daar aan lag dat hij zo goed vloog. Toen Luc Sioen en met hem nog een aantal Belgische kampioenen de kop van de uitslag gingen bepalen, toen moest iedereen zo nodig de beroemde gele druppels hebben. Want dat is de reden van het harde spelen van die mannen. Je had ook nog een periode dat iedereen Prange soep aan zijn duiven voorschotelde. En zo zijn er elke paar seizoenen wel melkers die één of ander product gebruiken waar aan hun successen worden toegeschreven. Dat hun algemene deler de goede duif was werd maar voor het gemak over het hoofd gezien.

Dat ikzelf niet anders ben dan de meeste onder ons is een feit. Heb zelf ook al van alles uitgeprobeerd. En kan zeggen dat de meeste middelen niet echt brachten wat je er van zou verwachten. Hou het daarom tegenwoordig maar heel gewoontjes. Geef de duiven wat ik denk dat ze nodig hebben en wat meer is, ik hou er zelf een goed gevoel aan over. Zaterdags is dat goede gevoel niet altijd wat het zou moeten zijn. Maar in het algemeen gaat het niet zo verkeerd.

Het gewoon houden is voor mij makkelijk. Al meer dan twintig jaar gebruik ik producten van de firma Rohnfried als het gaat om goede bijproducten. Op de eerste plaats is dat een garantie dat je geen gekke dingen aan je duiven geeft. Kijk maar eens wat zich afspeelde in Belgie afgelopen jaar omtrent doping en aanverwante procedures.

Op de tweede plaats staat deze firma garant voor echte kwaliteit producten. Voor mij een pre om met deze firma in zee te gaan. En ik kan zeggen dat het al meer dan twintig jaar 100% in orde is. Voor de lezers die willen weten wat ik zoal aan mijn duiven geef.

Iedere dag alle duiven vers een hand gemengd grit, roodsteen en piksteen. Volgens mij één van de belangrijkste bijproducten. Bij de kweekduiven meng ik ook nog een deel Winput er bij. Als vitaminen geef ik de kweekduiven zo nu en dan een dag Gervit W in het water. Dit wordt wel eens afgewisseld met Use-Gano. Gemiddeld de ene week het ene en de volgende week het andere product.

De vliegploeg krijgt iedere week als ze thuis komen van de vlucht Avipharm in de drinkpot. En wanneer de midfondvluchten aanvangen krijgen de vliegers één dag per week RO200, een soort van conditie poeder. Wie weet helpt het, wie weet is het water naar de zee brengen. Ik weet wel dat ik mij er goed bij voel en mijn duiven gaan er niet op achteruit.

Deze week was het de laatste Vitesse vlucht. Peronne, net als vorige week nog steeds 240 kilometer. Een pittig vluchtje met aan onze kant zeer weinig duiven die boven de 1200 mpm uitkwamen. Afgelopen week voor het eerst niet meer verduisterd. Dus staat het hok weer dag en nacht open naar de ren toe. Het is maar afwachten hoe de duiven hierop gaan reageren. Maar het viel niet tegen. Precies om 12.00 uur zat de eerste op het EC systeem. Opnieuw “MACSIE” die de leiding nam. Maar liefst acht duivinnen zaten er al op de wekker voordat de eerste doffer zich meldde. In de club werd het van de 547 duiven 2-4-8-10-17-18-20-21 enz In het rayon van 1516 duiven 2-7-18-23-38-39-42-43 etc In totaal 31 prijzen van de 50 die er mee waren.

Gelezen op Pitts.BE,   zo gaat er aan toe in België als je te hard speelt.

Bij Duivenvereniging “De Leievliegers” uit het Oost-Vlaamse Zulte zit het er bovenarms op. Centraal figuur is Stijn Van Laere, die met pakken duiven komt inkorven en zo zeggen ze in Zulte, “iedereen zijn centen wegpakt”. Bij De Leievliegers hadden ze – om Van Laere te weren – de speelomtrek aangepast, maar dat was buiten de Van Laeres gerekend. Stijn verkaste zijn duiven naar zijn vader om te spelen op Van Laere José die nog wel binnen de speelomtrek valt van het lokaal in Zulte. Die mens had de gewoonte om vijf minuten voor afsluiting te komen inkorven als alle andere liefhebbers al ingekorfd hadden. Resultaat opnieuw iedereen zijn centen kwijt aan Van Laere.  De laatste keren hebben de liefhebbers gewacht met inkorven tot ze zeker zijn dat hij niet meer afkomt en vijf minuten voor afsluiting wordt dan nog vlug ingekorfd.  Komt hij af, dan gaan ze gewoon weg, ze korven niet in!
Intussen is beslist om volgend weekend niet in te korven. Dat is uiteraard niet leefbaar voor het lokaal  Calypso bij Sabrina en Brecht. De Leievliegers lieten weten aan de KBDB  dat ze besloten hebben om voorlopig niet meer in te korven omdat de KBDB  besliste dat zij Van Laere José moeten laten meespelen in de kleine omtrek.

De brief van de KBDB: “Tijdens de vergadering van de provinciale bestuursraad op 24/04/2017 werd de vraag voor de aanpassing van het coördinaat van Van Laere José besproken. Aangezien het nationaal sportreglement duidelijk stelt dat een liefhebber moet spelen op het coördinaat dat het kortst gelegen is tegen de lossingsplaats hebben wij ook moeten besluiten dat deze aanpassing gerechtvaardigd is.  Door deze aanpassing komt de betrokken liefhebber echter binnen de kleine omtrek(9km) van uw vereniging te liggen. Wij zullen de liefhebber hiervan vandaag op de hoogte stellen, er zal ook vandaag een nieuwe lidkaart verstuurd worden naar de liefhebber met zijn nieuw coördinaat: 505502.8 – 033418.0.”

Vergadering
Er zal op zondag14 mei  een algemene leden vergadering zijn om de standpunten te bespreken omtrent het verdere verloop van het seizoen.