Volgende week vrijdag ga ik weer eens plaats nemen in een forum. Dit keer doe ik het forum samen met een liefhebber van roofvogels. Mooi hè. Hij gaat waarschijnlijk uitleggen wat wij kunnen doen tegen de aanvallen van die hele mooie vogels. Want dat zijn het wel, hele mooie vogels. Soms rij je op de snelweg en dan zie je naast de weg op een afrasteringspaaltje zo’n fantastisch mooie vogel zitten. Daar kan ik dan toch wel van genieten. Bovendien ben ik één van de zeldzame melkers die nagenoeg geen last heeft van deze rovers. Ben, zo heet deze roofvogel liefhebber, is ook nog eens een heel goede duivenmelker. Een paar jaar terug had hij zomaar de nationale asduif jong op zijn hok. Om dat te bewerkstelligen moet je toch ook iets meer dan zomaar duivenmelker zijn.
Wat mijzelf betreft, is het de bedoeling dat ik ga uitleggen waarom ik afgelopen winter zo resoluut de bezem door mijn kolonie heb gehaald. Danny (de organisator) schreef op de affiche dat ik dit jaar eigenlijk op alle fronten niet mijn niveau kon halen en daarom deze switch deed. Het ligt allemaal een klein beetje genuanceerder, maar dat ga ik proberen uit te leggen op de avond van het forum. Dus als u toch niets te doen hebt kom dan a.s. Vrijdag 1 Februari naar Kaatsheuvel.
Een paar dagen terug is de eerste ronde jongen verhuist naar het jonge duiven hok. Het zijn er beduidend minder als dat ik gewend ben de afgelopen jaren. Maar het zal wel aan de kwaliteit liggen mocht ik er onverhoopt toch mee gaan lukken. Ga in ieder geval extra mijn best doen om er toch wat van te bakken. Allereerst ga ik mijn steun en toeverlaat ( Bono ) laten wennen aan zijn nieuwe maatjes, zie foto.