Leve het internet.

Voor de één een bron van ergernis voor de ander een godsgeschenk. Ikzelf vind het iets meer doorslaan naar een geschenk. Als er tenminste op de juiste manier gebruik van wordt gemaakt. In de duivensport gaan we er ook steeds meer en meer gebruik van maken. Zo zijn er de online verkopingen gekomen. Ook hier vóór en tegenstanders natuurlijk. Maar als je het positief bekijkt kan je door de verkopingen heel veel gratis info vergaren. Je moet dan natuurlijk niet de verkopingen volgen van zoals ik ze noem “commerciële dwaallichten”. Dit zijn verkopers die meerijden op de successen van de echte kampioenen door HET SOORT aan te schaffen en daarmee proberen lichtgelovige slachtoffers te vinden. Maar in verkoop info van de echte kampioen kun je best wel nuttige wetenswaardigheden opdoen, maar ook hier wel zin van onzin zien te scheiden.
Het internet is vooral zeer nuttig gebleken in het volle seizoen. Dat er nog niet voor de volle 100% gebruik van wordt gemaakt is een ander verhaal. We zijn in ieder geval wel bezig met het implementeren van het internet in onze sport. Zie maar hoe snel je tegenwoordig een uitslag tevoorschijn weet te toveren met behulp van de Compuclub. Het aanmelden van de duiven via internet is ook meer en meer aan het inburgeren. Via het NPO bureau gaan we nu ook zelf onze duiven op naam overschrijven. Moest je daar vroeger best moeite voor doen, nu kan dit in minuten verwezenlijkt zijn. Kortom, legio handelingen die vroeger veel tijd en moeite kosten worden door het internet nog maar een fluitje van een cent.
Ik ga zelf graag op zoek naar de ECHTE kampioen, en dan vooral waarmee hij zijn duivenbestand heeft opgebouwd. Maar eerst moet je de ECHTE kampioen ontdekken op de uitslag. Voor Nederland is de uitslagen databank natuurlijk de Compuclub. In België kan ik u aanbevelen om te zoeken bij WPROL uitslagen. Als u daar nog niet bekend mee bent, die kan je vinden op de website van de KBDB.
https://www.kbdb.be/nl/
hier naar het linkje Wprol uitslagen, en zie een schat aan informatie.

Zo zag ik een paar dagen terug op de blog van Ad Schaerlaeckens het volgende item voorbij komen:

Zinloze uitslagen (5 dec)
Joel Verschoot is een heel groot kampioen.
Hij was al twee keer 2e Algemeen Kampioen KBDB van heel België en won talloze vroege prijzen op de fond.
In De Duif stond een interessante en dik verdiende reportage over de kampioen uit Ingelmunster. Daarin kon je lezen dat hij de kwekers vrij laat paren (ja en waarom niet?), dat een inkorfbeperking voor hem niet hoeft en hij zei ook: Veel liefhebbers hebben niet graag dat ‘hun aantal duiven gepubliceerd wordt.’
Toen keek ik eens naar zijn uitslagen en was verbaasd.
Bij niet één uitslag stond vermeld hoeveel duiven hij mee had.
Iets was je zelden of nooit ziet bij de Duif.
En uitslagen publiceren zonder aantal gezette duiven er bij te zetten is VOLSTREKT ZINLOOS. Neem nu dezelfde Joel V:
Hij won, zo kan je lezen, van Limoges Nationaal 7.236 jrl. De 57e, 98e, 129e en 1.616e prijs.
Mij zegt zo’n uitslag dus helemaal niets.
– Had hij slechts 4 duiven mee dan was dat prima gespeeld.
– Had hij er 30 mee dan was dat bijzonder slecht gespeeld !!

Om hier achter te komen is een fluitje van een cent.
Ga naar de KBDB site, vijf keer klikken en bij zoeken de naam invullen. En zie daar, alle prijsduiven van de bewuste melker, mooier kan toch niet.
Heb zelf ook even gekeken naar de uitslag van Joël Verschoot en het was echt super, hij had met vijf duiven mee de hierboven vermelde uitslag gemaakt.