Moet verhuizen naar China. Daar wordt echt op alles gegokt. Zoals de meesten onder ons inmiddels wel hebben vernomen is in China de duurste duif ooit verkocht voor 2,7 miljoen euro. Als er daar niet op de duiven gegokt kon worden wat zou dan de prijs zijn geweest voor deze superduif. Want laat dit duidelijk zijn het is een echte superduif waarvoor ze dit fenomenale bedrag hebben betaald. Het bedrag wat deze duif aan contanten en auto’s had gewonnen overtrof dit bedrag ruimschoots.
Deze duif won dit bedrag en auto’s op de competitie van de Pioneerclub. Als de Pioneer competitie klaar is worden de duiven die dan nog aanwezig zijn verkocht. Een percentage is dan voor de organisatie en de rest gaat naar de eigenaar van de duif. Dit keer werd de grote winnaar terug gekocht door de eigenaar voor het eerder genoemde bedrag. Dat deze man niet op een paar knaken behoeft te kijken mogen duidelijk zijn. Des te mooier is het gebaar dat hij een groot deel van dit bedrag wegschonk aan de liefdadigheid.
De Pioneer competitie is de grootste in zijn soort. Maar in geheel China zijn er op dit moment heel veel organisatoren die in de slipstream van de Pioneerclub meeliften. Natuurlijk doet het gigantische prijzengeld veel gelukzoekers besluiten om ook een gokje te wagen met hun duiven. Maar heel veel komen er snel achter dat om zo’n competitie te kunnen winnen hun duiven toch wel kwaliteit moeten bezitten. En daardoor is de jacht op goede duiven vanuit België en Nederland zo’n vaart aan het nemen. De prijzen die er op dit moment worden gegeven voor goede (en heel veel slechte) duiven gaat jaarlijks nog steeds omhoog. Dit is ook de reden waarom de duivenhandel al jaren zich grotendeels afspeelt in China. Duiven zijn voor hun een middel om te kunnen gokken en dat doen ze met heel hun ziel en zaligheid.
Een voorbeeld dat Chinezen overal op gokken.
Afgelopen week heeft u kunnen lezen in magazine “De Duif” een reportage over de Belgische de comb. Roger & Jurgen Vervaeke uit Deerlijk. Voor de goede lezer is het wel duidelijk dat dit geen gewone liefhebbers zijn. Fantastische uitslagen met maar een handjevol duiven in de strijd. Naast de 1e prijs nationaal Chateauroux dit jaar met hun “EMIEL” winnen ze ook nog eens de 1e Nat asduif KBDB grote halve fond met hun “BLIKSEM”. En dit allemaal in 2018.
Met het maken van deze uitslagen kwamen ook hier weer de Chinezen in beeld. Na de 3e Nat Argenton en de 7e Nat Bourges was het wel duidelijk dat de “BLIKSEM” een ernstig kandidaat was om Nationle Asduif te worden. Halverwege het seizoen werd er op de “BLIKSEM” een bod gedaan ( op dat moment nog geen Nat Aasduif) wat de Vervaeke’s accepteerden. De koop was als het ware gesloten maar de Chinese koper had bedongen dat er werd verder gespeeld met de “BLIKSEM”. Duidelijk een staaltje gokken van de bovenste plank. Maar het pakte goed uit en de “BLIKSEM” werd alsnog Nationale Asduif. Wat er verder tussen koper en verkoper is afgesproken weet ik niet maar ze zullen beiden door het nemen van deze gok er niet slechter van zijn geworden.