Vroeger was dat een uitspraak van de illustere broers Bassie en Adriaan met de bedoeling om zich van alles toe te eigenen.
Op dit moment gaan we in Zuid-Holland gebukt onder een ander soort Bassie, dat is er een die niets over laat voor de concurrentie.
Het is werkelijk ongekend zoals de combinatie Gerard en Bas Verkerk iedereen overklast.
Het is niet hun eerste super uitslag maar wat ze tot nu toe dit jaar laten zien is niet van deze aarde.
Week voor week is het bingo en natuurlijk, zij spelen met uitzonderlijk veel duiven maar dan wel op een uitzonderlijke manier en niet zoals de meeste massaspelers die het echt moeilijk hebben wanneer ze het een keer moeten hebben van de kwaliteit.
Denk nu niet ik ga ook een paar honderd duiven houden en dan kan ik ze over een jaar of vijf wel partij geven, vergeet het maar.
Het spel wat de heren Verkerk op dit moment laten zien is het werk van 25 jaar vasthouden aan hun principes.
Zo hebben ze nooit een echte goede duif verkocht en reken maar dat ze best heel veel geld geboden hebben gekregen vanuit landen als China, maar daar zijn ze nooit voor gezwicht.
Hun kweekhok is mede daarom nu gevuld met een hele reeks aan nationale asduiven, NPO winnaars en Olympiade duiven, kortom een ware schatkamer voor de echte duivenmelker.
Ook de selectie is al die jaren niet versoepeld, alle duiven moeten mits ze gezond zijn alle dagfondvluchten aan de bak en presteren anders is er geen plek op het hok voor hun.
Het systeem is ook al jaren eender schat ik zo in (hier weet ik eigenlijk heel weinig van) want als je zo’n massa duiven hebt kun je niet gaan experimenteren.
En dan kom er ook nog eens bij kijken dat je zo’n massa moet kunnen verzorgen en handelen, ik zou dat volgens mij niet kunnen.
Dat ik deze lofzang over een massa speler schrijf is heel bijzonder, meestal kan ik niet zoveel bewondering opbrengen voor die mannen maar na afgelopen zaterdag heb ik toch best wat bewondering voor deze mannen uit Reeuwijk.
Op de vlucht vanuit Issoudun, toch altijd nog 599 km voor hun daar hadden ze 152 duiven op ingekorfd en tegen 10.081 concurrenten winnen zij 111 prijzen, en dat zag er zo uit:
1-2-3-4-5-6 dat waren er zes in 19 seconden en verder op prijs 17-55-56-57-58-59-61-62-63-64-65-67-68-72-73-74-75-76-77-78-79 dat waren er 20 binnen 21 seconden.
In totaal 36 in de eerste 100.
Je zou zeggen beter kan niet, nu daar ben ik het niet mee eens want wat vind u van de uitslag die Gebr (Anton) v.d.Heuvel op papier zet met 10 duiven mee: 11-12-32-33-273-386 en 1123.

Op eigen hok.
Hadden we de duiven over twee vluchten verdeeld.
De 17 doffers op de korte vlucht vanuit Arras en de 17 duivinnen op Issoudun.
We hebben van beide vluchten een concours gehad maar als het altijd dit weer zou zijn dan denk ik dat ik er brui aan zou geven.
Herhaaldelijk viel er wat regen en je waaide compleet uit je verschoning.
Maar ook kwamen de duiven nu weer gewoon naar huis, maar wel met een bloedgang.
Van de korte vlucht maakte de snelste duif 128 km per uur en vanuit Issouden ging de snelste ook nog altijd 109 km per uur.
Op de kortvlucht kregen we drie zowat tegelijk en maken in de kring tegen 1398 duiven 18-19-23-82-96 en 8 van de 17 in de prijzen
En vanuit Issoudun was het prijzen genoeg 14 van de 17 maar er was maar één duifje op tijd die won de 10e tegen 857 duiven de volgende wint prijs 54.
Dat was het weer voor dit weekend en hopelijk kunnen we volgende week weer eens lekker in het zonnetje op de duiven wachten.