Het gaat weer snel.

Nog twee weken en dan is het al weer Maart. Afgelopen week nogmaals een afdelingsvergadering bijgewoond. Het gaat organisatorisch prima in onze afdeling. Zoals de meeste Zuid-Hollanders wel weten zitten we op dit moment in een fase dat het samengaan met clubs uit de Kuststrook een heleboel werk schept voor de bestuurders van onze afdeling. Je kunt niet voluit beslissingen nemen en moet naar een datum toe werken zo kort als mogelijk, voor aanvang van het nieuwe seizoen. Zo hebben we in Maart nogmaals een vergadering waar knopen moeten worden doorgehakt. Maar tot nu toe zijn er 7 verenigingen 100% lid geworden van afdeling 5 en zijn er nog 5 die wat horden moeten nemen om ook deze status te bereiken. Op de afgelopen vergadering werd er ook zijdelings gesproken over de NPO en haar financiële debacles. De vraag werd zelfs gesteld of je met zo’n organisatie verder moet tobben, het is toch een berg geld wat deze opeenvolgende besturen er doorheen hebben gejaagd. In iedere andere sport zouden dit soort bestuurders ter verantwoording zijn geroepen. En daarna minstens zijn weggestuurd. Bij ons gaat het weer zo dat wij met z’n allen de rekening weer voorgeschoteld krijgen. Ik denk dan wel eens: Als je nu eens 100.000 ringen aanschaft en je verdeel die onder de leden, waar heb je dat NPO bestuur dan nog voor nodig!

Maart is ook de maand van de wekelijkse verkopingen van de Dutch Golden Classic. Deze vinden weer plaats in het gebouw van de Dordtse Bond op 7-14-21 en 28 maart. Iedere keer om 14.00 uur starten we met de verkoop.

Volgende week nog even naar de GOUDEN DUIF  viering in Ranst. Deze datum is voor mij altijd zo’n beetje de aanvang van het nieuwe seizoen. Dan worden al weer snel de vliegduiven gekoppeld en gaan we ze proberen in vliegconditie te krijgen. Ze hebben uiteindelijk heel de winter opgesloten gezeten.