Een echt oud document.

De verkooplijst van de beste duivenmelker uit Dordrecht in de periode van net na de oorlog t/m zijn dood in 1968. Dit was Cappie de Groot, klein van stuk maar groot in daden. Heb deze melker zelf nog een paar jaar meegemaakt, nam nooit een blad voor zijn mond. En kon het uitleggen op een manier dat zelfs Gert Jan Beute er wat van zou kunnen leren. De verkooplijst is niet in mooi glossy papier met foto’s. Zelfs de manden en de klokken werden hier ook verkocht. De laatste bladzijde laat zien wat de prijzen waren die toen gegeven werden voor goede duiven.

Hier klikken en hij komt tevoorschijn.

Op de zolder gezocht naar zo’n beetje de oudste uitslag die ik kon vinden. Ik heb nog niet alles uitgezocht maar heb voorlopig de uitslag van het Bondsconcours Limoges uit 1954 gevonden. Toen deze vlucht werd vervlogen was ik precies 1 jaar en 1 week oud.
Wel leuk om dit eens op je gemak te bekijken.
Advertenties op binnen en buitenblad, en liefhebbers in de uitslag waar je tot op heden nog met ontzag over praat.
Wat denkt u van een Cappie de Groot uit Dordrecht, Dries Hagers uit Berkel en Rodenrijs, Ko Nipius uit Middelharnis etc.
Luxe prijzen waar je geld voor moest inleggen werden er vervlogen, maar ook geschonken prijzen zie maar op het laatste blad.

Ik heb deze uitslag gescand (gedeeltelijk) en als pdf bestand gepubliceerd.

Als je op Uitslag Limoges klikt komt hij te voorschijn.

Ik ben tussen wat oude spullen de Statuten en Huishoudelijke Reglement van den Dordrechtsche Concours- en Verzendingsbond tegen gekomen. Die wil ik u niet onthouden.

regelement1

reglement 2

reglement 3

reglement 4reglement 5

Orléans 1963 ( jonge duiven )…..

Weer eens in wat oude rommel zitten kijken. Daar kwam ik een uitslag tegen van Nationaal Orléans in 1963. Het was zo te zien voor die tijd een vlotte vlucht. De eerste duif maakt 1500 m.p.m. en het concours staat toch wel dik 1.5 uur open. Heel Nederland was in vier rayons verdeeld. In totaal 51.242 duiven. Ook in die tijd waren er ook grote inkorvers, maar dit was dan wel een uitzondering. Zo zag ik G. Rijksen uit Soestdijk, die had er 157 ingekorft. Maar wat het meeste in het oog sprong was het ongelooflijke bedrag aan poulegeld. In totaal werd er voor 146.735 gulden aan poulegeld en luxe prijzen vervlogen. Of wat denkt u van:
12 wasmachines
32 centrifuges
43 fototoestellen
78 gouden horloges
Schril contrast als je daar nu de uitslag van Nationaal Sens 2014 naast legt. Daar stonden een kleine 20.000 duiven in concours en je kon daar op winnen: 97 euro. Als u wat meer wilt zien van de Orléans uitslag moet u hier klikken.

Archieven