Dat waren we wel na afgelopen zaterdag.
Het waarom zal een ieder die de blog van vorige week heeft gelezen wel duidelijk zijn denk ik.
Voor ons is het nog steeds een groot raadsel wat er de oorzaak van is geweest dat er zo’n hoog percentage de weg naar huis compleet kwijt was.
Nog een keer de uiteindelijke stand, 47 mee en bij de dagsluiting nog 12 onderweg, dan op zondag, maandag en dinsdag elke dag één duif en zo zijn er nog steeds 9 niet thuis van een vluchtje van 80 kilometer.
Zo maak je nog eens wat mee.
Deze week hebben we best met een stelletje vraagtekens onze duiven vrijdag ingekorfd voor de eerste officiële vlucht vanuit Bierges, voor ons 117 kilometer.
Prachtig weer en een windje op de staart, ze zullen hard gaan was de verwachting.
Dat kwam helemaal uit met snelheden ruim boven de 100 kilometer per uur.
Super hoog zaten ze, het waren net stipjes aan de hemel en toen we het eerste koppeltje in de gaten hadden was het wel duidelijk dat er niet lang gewacht moest worden.
Gelukkig was dit ook niet het geval en kwamen er vier zowat tegelijk hoog een beetje van achterop en hadden duidelijk wat tijd nodig om het E-systeem aan de gang te krijgen.
Toen deze vier binnen waren waren de volgende hardvliegers al bezig met pogingen om de landing in te zetten maar dat werd regelmatig onderbroken door wie weet wat.
Zodoende werd er onnodig tijd verspild maar dat zal bij anderen waarschijnlijk ook het geval zijn geweest.
Achteraf werd het nog een prima uitslag en werd er een beetje vertrouwen getankt voor de komende weken.
Er stonden in de kring 2820 duiven in concours en met 36 duiven mee winnen we 26 prijzen.
De eerste vier duiven winnen de 23e-25e-28e en 30e prijs.

Opgevallen.
Allereerst dit:
volgens mij is er een voorstel aangenomen dat er in het kader van eerlijk spel er niet meer dan 150 oude duiven en 250 jongen duiven per liefhebber konden meedoen op de uitslag.
Verrassend is het dan ook dat Team de Weerd uit Breda zomaar met 193 duiven op de uitslag staan.
Heb de andere afdeling uitslagen snel doorgelopen maar daar kan ik als maximum inderdaad 150 duiven per liefhebber ontdekken.
Misschien dat er in de afdeling 2 andere regels zijn aangenomen maar zo niet dan is het toch vreemd.
Bij ons in Zuid-Holland hebben ze dit probleem opgelost door gewoon op twee namen te gaan vliegen en dan kan je er gewoon 217 inkorven,no problem.
Ook weer eens wat Belgische snelheid uitslagen bekeken en het volgende viel mij.
Van Noyon:
In het tienverbond won de wereldberoemde Dirk van den Bulck de 1e tegen 933 duiven met vier duifjes mee.
Jos Cools, nog zo’n oude rot in het vak had er ook vier mee en wint 14-16-61 en 227.
v.Vugt-Donckers zijn ook van die snelheid specialisten maar die schuwen niet om er met de massa in te vliegen. Nu ook 51 mee, wat voor pure vitesse mannen in mijn ogen niet weinig is, maar zij rollen dan ook meermaals de hele uitslag op zo winnen en zij nu 2-3-4-5-6-7- enz. en 43 v.d. 51 erin.
De combinatie had er trouwens op Quievrain nogmaals 51 ingekorfd en ook hier maken ze een mooie uitslag maar niet zo overheersend als die vanuit Noyon.
Dat er in Belgie nog steeds samenspelen zijn waar een ieder nog met de kleine mand komt inkorven wordt duidelijk als ik u vertel dat in het Diamantverbond er op Quievrain 375 duiven werden ingekorfd door 63 liefhebbers.
Andere uitersten zijn er net als in Nederland ook .
Of wat denkt u van Bart & Nance van Oeckel, dit weekend hadden deze man/vrouw combinatie er 84 mee op Quievrain maar hadden ook nog een ploegje van 165 stuks mee op Noyon.

 

Hoezo kuddedieren.