Een vol weekend..

We hebben weer een leuk weekend achter de rug. Eerst was er bij ons op vrijdagavond in het clubgebouw de kijkdag van Peter van de Merwe georganiseerd. Voor de liefhebbers onder ons die niet weten wat de kijkdag is: Peter van de Merwe gaat zijn duiven verkopen via het internet en daar kun je natuurlijk niet zoals bij een publieke verkoop de duiven uitgebreid bekijken voordat je overgaat tot aanschaf. Nu is er een tussenoplossing gevonden met de zogenaamde kijkdagen. Hier kun je dan alle of de belangrijkste duiven bekijken die te koop worden aangeboden. Op de kijkdag(avond) van Peter zijn er denk ik tussen de 50 en 100 melkers komen kijken naar de duiven die deze kampioen in de aanbieding had. Kun je weer eens praatje maken met melkers die je anders niet zo makkelijk tegen komt. Al met al best gezellig, weer een beetje ouwehoeren over van alles en nog wat. Peter had alle 250 duiven die hij te koop had tentoongesteld. Dat moet toch een berg werk geweest zijn om dit allemaal te regelen. Maar ja, je bent jong en je wilt wat, dan moet je er ook wat voor over hebben.

Zaterdag middag was het andere koek. In Dordrecht werden de Europese kampioenschappen shorttrack georganiseerd en nu wil het geval dat dit bij mij bijna aan de voordeur was. Ik was hier nog nooit geweest maar vond het een unieke gelegenheid om dat eens mee te maken. We zijn met zijn drieën naar dit evenement gaan lopen. Inderdaad we zijn er lopend heen gegaan zo dichtbij was het.  Als je dit meemaakt dan merk je ook waarom onze sport geen horden met nieuwe mensen aantrekt. Dit shorttrack gebeuren staat bol van de dynamiek. Alles gaat prima geregeld in een moordend tempo en op de minuut af aan je voorbij. Lekker stukje muziek onder de wedstrijden. In de pauzes gaat het gewoon door met de mensen te vermaken en daar bovenop nog eens een stukje topsport van de bovenste plank. Dit is nu precies alles wat onze sport niet heeft. Dus wees niet verwonderd als onze sport geen jonge mensen aantrekt.

Zondagmiddag naar de tweede verkoop van Arjan Beens. De verkoop was in Rijsbergen, voor mij is dat maar een half uurtje rijden. Ik was er op tijd en heb een paar van de beste duiven op m’n gemak eens bekeken. Wat mij op viel aan deze duiven was, dat ze duidelijk niet veel gewicht hadden mee te nemen. Bovendien waren ze allemaal geweldig goed gepluimd, (dat zijn goede duiven altijd). De zaal was goed bezet en de mensen  waren kooplustig. De eerste dag in Thorn was er volgens Jan Hermans wel twee keer meer volk en was de zaal heel goed gevuld. Ik ben niet tot het einde gebleven maar voor de 200 duiven die verkocht werden in deze twee dagen stond er al meer dan 4 ton op de teller. Toch weer een geweldig succes voor een normale publieke verkoop. De duurste duif werd verkocht op de eerste dag voor 36.000 euro.