Verhuizen naar nr 65.
Alles spelen werd toch een beetje te veel van het goede. Kwam nog bij dat het in de privé sfeer ook niet meer ging zoals het zou moeten gaan.
Des te meer een goede reden om de boel te verkopen en een nieuwe start te gaan maken op het adres van mijn ouders. Het adres waar we tot op de dag van vandaag nog steeds spelen en inmiddels ook al meer dan twintig jaar wonen samen met mijn vader.
Op zondag 18 November 1984 hielden we een verkoping. Waarvan 18 duiven in bis. Dat wil zeggen dat er twee duiven in één lot werd aangeboden en de koper er dan één van uit mocht zoeken. Zo werden er aan het eind van de verkoop 18 duiven mee terug genomen naar de Oudendijk. En daarmee werd de nieuwe start op een nieuw adres en een nieuw hok.
Dit nieuwe hok is 13 meter lang en geheel door onszelf in elkaar geknutseld. Aan de buitenkant betimmerd met plastic schroten en aan de binnenkant geheel bekleed met vloerdelen. Een systeem wat we bij later bijgebouwde hokken ook hebben toegepast.
Eerst hadden we een betonnen plaat gestort, een fundering van vijf stenen hoog erop gemetseld.
Toen we de romp van het hok rondom hadden staan kregen we storm en konden we de volgende dag met frisse moed en oude hekel de hele boel opnieuw overeind zetten.
Voor de hokken hebben we toen nog rennen geplaatst van 2.5 meter diep.En ook die staan er tot op de dag van vandaag nog steeds voor.
Op de eerste foto staat de oude situatie met links achterin het hok met de ren ervoor.
Links aan voorkant staat een vlieghok voor oude duiven en rechts staat ook een hok voor oude vliegduiven.
Op de tweede foto zie je de huidige situatie, beide losse hokken zijn verdwenen en het hok met de rennen ervoor is verlengd.
Het hokje wat er dwars opstaat is het duivinnen vlieghok, links 18 doffers en rechts 18 duivinnen.
1985 Werd dus het eerste jaar dat er gevlogen werd onder de naam H & C Bosua.
De nieuwe hokken waren klaar. De verkoop werd een redelijk succes. En wat de bedoeling was, namelijk de grote fond duiven verkopen was ook gelukt. Doordat we 18 bis nummers in de verkoop hadden konden we gelijk weer starten. Onder deze 18 duiven zat ook de al eerder genoemde “BLAUWE BOL” NL79-1219777.
Hij zou later onze eerste stamdoffer worden. Menige duif op ons hok op dit moment, zijn nog steeds afstammelingen van deze duif.
Uiteraard moet je dan wel een aantal generaties terug in de tijd.
De duiven uit de lijn van de “BLAUWE BOL” konden alles. Vitesse, Midfond, Dagfond maar ook op de overnachtfond stond je niet voor niets op deze duiven te wachten. Een kleindochter won bijv. de 9e prijs Nationaal van Bergerac.
En dit was beslist geen waaivlucht, zij werd geklokt rond half één. Kortom een loodzware vlucht.
In 1985 hadden we een soort van samenwerking met Han Winters, de slager uit Zwijndrecht.
Op onze hokken werd gevlogen met jongen en hij deed er wat geld op vergokken. Dat kon nog in die tijd. Han had in die tijd best een redelijk gevuld kweekhok met stamkaart duiven. Afstamming genoeg maar prestaties waren wat minder.
Verduisteren deden we dit eerste jaar de jongen nog niet. Wel had ik een ploegje winterjongen op weduwschap.
Dus jonge doffers gekoppeld aan oude duivinnen. Dit heb ik 1 jaar gedaan, maar was veel te veel werk en deze doffertjes kwamen alleen als het mooi weer was. Een beetje str…. aan de knikker en je zag ze niet.
Het eerste jaar was dus maar een beetje behelpen en uitproberen.
1986 werd een beetje beter. Ook het jaar van de eerste grote zege in de CC Zuid Holland.
Het was de laatste vlucht met de jonge duiven Orléans 11.251 duiven in concours en onze winnaar maakte 1264 mpm.
De winnaar NL86-2141223 werd uiteraard de “ORLEANSDOFFER” genoemd.
Naast deze overwinning won hij nog:
Chantilly tegen 7.194 duiven prijs 7
Haasdonk tegen 6.596 duiven prijs 12
Doornik tegen 4.821 duiven prijs 16
Provins tegen 7.010 duiven prijs 10 Dus best een redelijke duif maar nog geen echte goede. Ook als kweekduif werd het geen succes.
Wel was het een prachtige duif en op dat moment onze grote trots.
De vader was een doffer van Andre Bras uit zijn beroemde “01”, deze won de eerste prijs van Chateauroux en de eerste prijs van Bourges in de Dordtse Bond.
De moeder was een duivin van Jan Ouwerkerk. Dit was de NL83-537746, “HET GROENE RINGETJE” .
Haar vader is de wereldberoemde “KRAS ZOON 46″ de absolute stamvader bij Jan.
Haar moeder is het “SCHALIEBONT” gekweekt uit twee rechtstreekse Gebr Janssen duiven.