Zaterdagmorgen heb ik de vliegdoffers gekoppeld. Nou ja, gekoppeld is ook weer een groot woord, ik heb de schuif tussen twee hokken open gedaan en ben weg gegaan. Dit is de eerste keer dat ik het zo doe. Het is in hoofdzaak ingegeven door gemakzucht. Komt nog bij dat ik dit jaar geen jongen van de vliegers nodig heb. Bovendien heb ik ze ook niet nodig om als voedsters voor de kweekduiven te dienen. Dus gemak dient de mens en ik laat ze het zelf uitzoeken. Twee weken eerder had ik de doffers al in het vlieghok geplaatst zodat die een vast plekje konden veroveren. Ik doe het ook om de duiven in het geheel naar hun zin te maken. Ze kunnen zelf een plekje en een maatje zoeken, misschien geeft ze dit een extra goed gevoel. De afgelopen twee jaren heb ik de duiven op totaal weduwschap gespeeld, maar daar stap ik het komende seizoen vanaf. Ik denk dat mijn vliegploeg daar te klein voor is om succesvol te zijn. Voor dit systeem is het volgens mij ideaal om een ploeg van zo’n kleine honderd duiven te hebben. Dan moeten ze als de wedstrijden gevlogen worden nooit lang wachten op gezelschap. Daarom stap ik weer over naar mijn oude systeem. En dit houd in dat bij mij altijd de partner thuis is. Dus van de doffers zit de duivin altijd te wachten, en andersom bij de duivinnen is altijd de doffer thuis. Er wordt dit jaar op mijn hok gestart met 15 doffers en 18 duivinnen. En dat is volgens mij een te kleine ploeg om succesvol een heel seizoen totaal weduwschap te vliegen.

Ook zijn we zaterdag met zijn vieren naar de viering van de GOUDEN DUIF geweest. Zoals vanouds was het weer super gezellig en ook super druk. Alles in de duivensport moet het stellen met minder deelname, maar dit evenement blijft maar lopen als een trein. Het start al in de middag, zo rond drie uur en de laatste feestganger zal niet veel vroeger als drie uur weer vertrekken. Maar dan is het wel 12 uur later. Als je één keer de huldiging van de gouden duif winnaars hebt meegemaakt weet je wel gelijk hoe het moet gebeuren. Op dit podium krijgen de winnaars de volle 100% waardering die zij ook verdienen. Veel mensen, veel huldigingen, veel muziek en een ongelooflijke verkoop van geschonken duiven. Als dit alles voorbij is dan is het wel de hoogste tijd om weer richting Holland te gaan.grote baas1

 

 

 

 

 

 

 

 

De grote baas was tevreden, maar zo rond één uur kwamen er wel tekenen van vermoeidheid. Je ging wel zien dat het voor hem wel genoeg was. Maar wat wil je, vermoeid zijn mag wel na zo’n lange dag om alles in goede banen te leiden.

Zondagmorgen heb ik op dezelfde wijze als de doffers ook de vliegduivinnen gekoppeld. Dus in de ochtend alles in het hok gelaten en snel de deur dicht gedaan. In de middag was nog steeds niet alles tot rust gekomen maar het ging de goede kant op.

Ook met de eerste jongen van dit jaar gaat het goed. Ze maken hun eerste rondjes. En de tweede ronde komt inmiddels ook al naar buiten. De derde ronde is ook al voor een groot gedeelte geringd en alles gaat tot nu toe op rolletjes. Dus in principe weinig te melden.

eerste jongen1