We zijn weer een tijdje verder…..

In de tussentijd hebben we niet stil gezeten, maar het is allemaal niet echt interessant om een stukje over te schrijven. Zo is mijn Chinese vriend een week in Holland geweest. Daar ga je dan een paar hokbezoeken mee doen. Dan gaat hij nog een paar dagen naar onze gezamenlijke vriend Jan Hermans. Maar al die tijd kan je niets aan je eigen duiven doen. Ik was van plan om gelijk als ik terug kwam uit China te gaan koppelen. Dit werd door dit bezoek van Chao Dong een weekje in de ijskast gezet. Inmiddels zitten de duiven nu 10 dagen bijeen. Het koppelen moest dit jaar in record snelheid. Op zaterdag was Chao Dong terug naar China en werden de duiven bijeen gezet. Op zo’n koppeldag doe ik de hokken overdag opnieuw inrichten. Duiven in de mand, broedhokken weer op zijn plek zetten en in de avond zet ik de duiven bijeen. Snel bijeen zetten en gelijk het licht uit. Als het dan weer licht wordt zit alles rustig in de broedschotel. Nu moest ik alleen nog de duiven snel laten uitvliegen in hun nieuwe broedhokken. Er stond namelijk een weekendje Londen op het programma en dit begon op vrijdagmorgen vroeg. Nu, op dit moment heeft de helft al hun eerste eieren geproduceerd en loopt het op rolletjes.

Ik ben met Chao Dong op bezoek geweest bij een paar Belgische kampioenen en hebben heel goede duiven in onze handen gehad. Waren o.a. bij Johny Jonckers, daar mochten wij zijn superduif de “801” bekijken. Deze B09-2002801 is een echte super, hij won; 1e Pithiviers 372 d.  1e Pithiviers 386 d. 1e Argenton 3155 d.  5e Montlucon 3180 d. 5e Montlucon 6185 d. 11e Argenton 11001 d. 21e Chartre 15780 d. enz. We waren ook bij Andre Roodhooft, al jaren een kampioen op eenzame hoogte. Dit jaar voor het eerst zag ik een paar duiven van hem op de verkoop van de GOLDEN TEN. Deze maakten op mij een geweldige indruk. Ik dacht, als je zulke duiven kunt missen dan moet je nog al wat in huis hebben. En dit klopte ook, de ene na de ander kampioen werd ons in de handen gedrukt. De topduif op dit moment is natuurlijk de 13-132. Als ik het goed heb gaat zij naar de olympiade komend jaar. Zij won maar even; 2e Nat Gueret 2429 d. 27e Nat Montlucon 19298 d. 3e Dourdan 2433 d. 6e Prov Argenton 1178 d. 4e Sourdun 705 d. 24e Nat La Souterraine 3184 d. En last but not least zijn we bij Luc Christiaens duiven gaan kijken. Een ieder die mijn stukjes leest weet dat ik op dit moment een fan van dit hok ben. Bij Luc mochten wij zijn “CHARLIE” B12-3039213 aan een keuring onderwerpen. Deze kampioen wordt, als de KBDB zijn werk goed doet, 1e Nat asduif grote midfond. Hij won o.a.  2e Zonaal Chateauroux 4107 d. 5e Zonaal Argenton 3403 d. Als je deze duiven eenmaal hebt bekeken dan weet je ongeveer hoe je er zelf voorstaat als je dan thuis je beste duiven weer eens bekijkt. Ik weet wel dat ik nog mogelijkheden heb om te verbeteren. En daar gaan we vol voor.