Opnieuw werd er een record gebroken. Dit keer de duurste duif ooit verkocht online. Zoals verwacht werd “ARMANDO” super duur verkocht, want dat kun je wel zeggen wanneer er 1.252.000 euro wordt betaald voor een duif. Het is natuurlijk complete waanzin zo’n bedrag maar als één duif dit bedrag waard zou zijn dan is het “ARMANDO”. Hij werd tezamen met 177 hokgenoten verkocht door het internet veilinghuis PIPA. Dat dit de juiste keuze was werd bewezen door een gemiddelde van 13.489 euro te scoren.

De Dutch Golden Classic.
Verkoop nummer twee was afgelopen zaterdag. Opnieuw een flinke opkomst, de zaal was weer netjes gevuld en zoals gebruikelijk ook een prima sfeertje. Dit keer waren het 76 jongen die verkocht werden. Opbrengst deze keer ongeveer 110 euro gemiddeld (iets minder dan de verkoop hierboven beschreven) maar daarom zijn we er niet minder tevreden mee. Liggen weer op koers naar het streefbedrag van 30.000 euro totaal. Nog twee zaterdagen kunt u jongen aanschaffen en mee doen aan deze heel interessante competitie.

 

 

 

Nogmaals over roofvogels.
Allereerst nog wat over de publicatie van vorige week. Dit stuk tekst heb ik niet zelf geschreven maar had dit bekomen via Marcel Buijsse. Het was geschreven door een liefhebber van roofvogels die de realiteit een beetje in zijn voordeel had omgebogen en regelrechte onwaarheden de wereld in heeft gebracht. Alleen maar om de roofvogels te beschermen.

 

 

 

Het vliegseizoen is in België al begonnen, tenminste als het weer had meegewerkt. Al twee weekenden op rij zijn de vluchten in België bij voorbaat afgelast (en terecht). Naast ieder week twee vitesse en een midfondvlucht zijn er ook nog eens hele serie nationale en provinciale kleine en grote fond vluchten waaraan onze zuiderburen mee kunnen doen. Zojuist is het vliegprogramma van de nationale vluchten gepubliceerd. Dat ziet er als volgt uit: