Sinds een aantal jaren dat we op zondag daar gingen kijken zijn we dit jaar weer eens op zaterdag naar Houten gegaan. Niet zo heel vroeg, we waren daar rond elf uur. Op dat moment waren er al die met karretjes vol allerlei spullen naar hun auto gingen en ook daadwerkelijk de reis naar huis weer maakten. Dat waren dus de koopjes jagers. Daar kan ik het geduld niet voor opbrengen maar ik denk dat je daar best je profijt uit kunt halen. Er zijn altijd wel beursaanbiedingen die zeer aantrekkelijk zijn. Rond de tijd dat wij de beursvloer betraden was het echt druk, tenminste zo ervaarde ik dat. Veel aanbieders van duiven en niet alleen van postduiven ook werden er vrij veel sierduiven aangeboden. Mocht je op zoek zijn naar lokduifjes (figurita’s), dan kon je hier denk ik wel je slag slaan. Ik heb ze denk ik zelf al een jaar of tien en het werkt echt goed om zeker op de korte vluchten geen tijd te verliezen.
Wat mij ook opviel waren de vele standjes waar de One Loft races werden gepromoot. In het voorbij lopen kon ik niet alles in mij opnemen maar nu thuis heb ik de plattegrond met standhouders eens goed bekeken. In België en Nederland zijn de weinige One Loft races die er waren reeds uitgestorven maar in het buitenland floreren ze als nooit tevoren. Wilt u weten waar u zoal terecht kan, mocht u hier aan mee willen doen dan hier een lijstje:
Kroatië 2 races, Polen 1 race, Spanje 4 races, Denemarken 1 race, Zuid Afrika 2 races, Thailand 1 race, Griekenland 2 races, Portugal 4 races, USA 1 race, Roemenië 4 races, Bulgarije 2 races, Italië 1 race. Kortom in alle hoeken van wereld kan je je duiven uitproberen. Heb je echte goede duiven dan kun je er ook nog eens een zakcentje mee verdienen. Door deze groei aan One Loft races zijn ook de duiven die hier op uitblinken zeer goed in de markt komen te liggen. Niet voor niets dat specialisten op dit werk heel mooie prijzen krijgen voor hun aangeboden duiven op de diverse verkoop websites.
Het is wel een gemiste kans dat duivenlanden als België en Nederland niet in de mogelijkheid zijn zo’n evenement te organiseren. Denk dat dit hoofdzakelijk komt omdat er heel veel zichzelf benoemde belanghebbenden zich geroepen voelen dat ze zich moeten bemoeien met zulke initiatieven.
Iets heel anders.
Er kwam een vraag binnen of ik nog van die oude uitslagen kon publiceren. En dat komt deze keer goed uit want ik zit een beetje zonder inspiratie. Dus hier een gedeeltelijke uitslag uit 1955. De vlucht is Bordeaux en men vliegt tegen elkaar vanaf Middelharnis t/m Zwolle. Maar liefst 600 liefhebbers brachten 1734 duiven bijeen. Aan poulegeld werd er voor die tijd een vermogen ingelegd. Enig idee, de waarde van een gulden in 1955 tegenover de euro van nu. Tot aan de laatste prijs was er geld te verdienen. Maar kijk zelf maar hoe het er toen uit zag.