Je kan er niet veel aan doen maar dat er mensen zijn die door het gebruik van jou naam een ander misschien voor een best bedrag oplichten dat is een vaststaand feit.
Maar heb nu weer zo’n voorbeeld van een Chinese melker die ter goeder trouw waarschijnlijk voor een mooi bedrag in het pak is gezet.
Maar tegelijkertijd kan ik niet anders denken als dat hij wel een beetje beter op had kunnen letten en dit makkelijk te voorkomen was geweest.
De duif die hij heeft gekocht was met de volgende stamkaart;

 

 

 

Alleen met deze stamkaart moeten er al bellen gaan rinkelen dat er niet veel van klopt.
Natuurlijk weet ik ook wel dat je niet alles kunt weten en achterhalen maar je had bijvoorbeeld op de NPO website kunnen kijken of het ringnummer wel op mijn naam staat.
Heb dit inmiddels zelf gedaan en daar kwam uit dat het een nummer was van een liefhebber uit Sittard.
De stamkaart gaf ook aan dat de verkopende eigenaar niet ondergetekende was maar een liefhebber uit Servië, en zover als ik weet heb ik geen satelliet hok in dit land.
Stamkaart fabrikant is de Hr. H. Gerd uit Servië .
Kan het allemaal nog doorzichtiger dat je opgelicht wordt ?
Ja dat kan maar dan moet ikzelf in actie komen en de afstamming verstrekken want die is ook verre van de juiste, zie maar wat er uit mijn computer komt rollen als ik de ringnummers van vader en moeder invoer en om de afstamming vraag.

Hoe krijg je het verzonnen en wat moet iemand nog meer doen zodat het zover komt dat men er niet meer intrapt.
Je zou kunnen zeggen dat het duidelijk een gevalletje eigen schuld dikke bult is.

Nog over het opleren,
Daar zijn best een paar reacties op gekomen die je doen nadenken of er dan toch een beetje waarheid in zou zitten.
Wij gaan zelf in ieder geval met de tweede ploeg Breda mijden en gaan gelijk naar de grens en zien wel wat dit oplevert.
Deze zijn inmiddels na een paar kleine afstandjes ook twee keer gelost in Zevenbergschenhoe en dit ging prima nu nog één keer en dan gaan ze naar de grens.
Volgend week verslag hoe dit is verlopen.

Afgelopen weekend stond de midfond vlucht vanuit Melun op het programma en zoals ik het achteraf kon zien een echte selectie vlucht.
Na minimaal 5 uur vliegen in dit weer en daar kwam bij dat het verloop ook nog eens zeer acceptabel was werd dit voor mij een vlucht waar de duiven een extra puntje konden scoren.
Alle 35 duiven zaten in de wedstrijd en daarvan wisten er zich 21 op de uitslag te plaatsen, dat was voor ons acceptabel omdat er niet één duif bij zat met de ervaring van meer dan vijf uur vliegen.
De 17 doffers waren allemaal thuis bij de dagsluiting maar hierbij zaten er drie die duidelijk boven hun kunnen waren gegaan en zijn inmiddels verwijderd.
De 18 duivinnen, daarvan waren drie niet thuis dezelfde dag.
Op zondag kwam er één zwaar gekwetst toch nog thuis. Nog eentje kwam in de loop van de dag toch nog boven water en de derde is nog steeds de weg aan het zoeken.
Dat duifje wat een dag te laat kwam is een beetje een vreemde vlieger, won dit seizoen drie keer een zeer mooie prijs een 3e een 11e en een 33e in de kring, maar ook een keer twee drie dagen te laat en nu dus een dag te laat.
Over onze totaal uitslag waren we best tevreden in de kring tegen 1411 duiven werd het 7e-9e-33e-52e-54e-59e-62e-63e-64e-72e-77e enz
In de club 281 duiven 1e-2e-7e-11e-12e-14e-15e-16e-17e-18e enz
Komende week wordt het voor het grootste gedeelte opnieuw een selectie vlucht als het weer wordt zoals de weermannen verwachten.
Namelijk Issoudun met een afstand van 570 km verwachten we best weer een paar duiven die door de knieën gaan maar dat zij zo dan maar, we kunnen ze toch niet allemaal aanhouden.
Het klinkt hard maar wij willen in korte tijd toch enigszins weten welk vlees we in de kuip hebben.