Het is toch ongelooflijk wat een mooi weer we al weken hebben. Ik denk dat we het vliegprogramma niet moeten inkorten maar verlengen. Dan heb je meer kans dat je een paar mooie vluchten krijgt. Nog over de vlucht vanuit Sens van vorige week in Oost-Brabant. De beste melker in die afdeling daar is zonder concurrentie John van Wanrooy. Nu wil het geval dat gisteren Jan Hermans met een paar Taiwanezen bij mij op bezoek waren. Deze had de dag er voor contact gehad met John en hij had er toen 21 van de 80 thuis. Voor de melkers die hun hele ploeg voor volgend jaar mee hadden op deze vlucht een echte ramp. Hij had er van zijn twintig beste jongen maar een enkele thuis. Want dat zal je altijd zien op zo’n vlucht, je ben uitgerekend je beste duiven nog kwijt ook.

Deze week ook vergadering van de kring gehad. Daar werden de ingediende voorstellen naar de afdeling behandeld en van een preadvies voorzien. Eén van de voorstellen was om in de toekomst meer adequaat te reageren op voorspelbare weerberichten. Het is voor iedereen wel duidelijk dat het weer in de toekomst meer een extreem karakter krijgt en/of gaat krijgen en gezien het meer en meer voorspelbaar is, wij daarom sneller moeten reageren. Bijv. De inkorfdag verplaatsen (vroeger of later), zodat we het extreme weer kunnen ontlopen. Zo was er afgelopen jaar een weekend dat men in België en in Brabant besloot om op vrijdag te gaan vliegen. Dat was achteraf een prima besluit. Met de huidige media moet het een koud kunstje zijn om je leden snel te benaderen mocht je tot zo’n besluit komen. Ik denk helemaal geen slecht voorstel.

Hebben deze week ook onze eigen duiven eens goed bekeken. De jongen, daar bleven er niet veel over voor volgend jaar. Gelukkig hadden we een goed jaar met de oude duiven. Daar konden we er een heel stelletje door houden voor volgend seizoen. In totaal hebben we voor volgend jaar een ploeg van goed 30 duivinnen en ik denk 12 doffers. Moet voldoende zijn als er een paar knappe tussen zitten.

Bij PIPA hebben ze een ranking voor de beste duiven op diverse onderdelen. Zo is er een ranking voor jaarlingen. Deze moeten dan 10 prijzen hebben gewonnen. In deze ranking vond ik een vijftal jaarlingen van mij terug op de 7e-29e-30e-43e en 70e plek. Deze ranking wordt berekend over alle jaarlingen die er vlogen dit jaar in Nederland. Dan mag je toch zeggen dat je een goede kweek heb gehad in 2015.

Zal in 2017 niet zo goed zijn met de huidige ploeg jongen voor volgend jaar.

Heb er met pijn en moeite wat over gehouden. Als ik eerlijk ben zouden ze in de vorgaande jaren geen van allen zijn over gebleven, maar het zijn duiven en daar kunnen we nu eenmaal niet in kijken.

De hokkenbouw gaat gestaag door. Zoals u op de foto kunt zien zit het voorfront van het hok er in en is ook de fundering voor de ren al geplaatst. Morgen gaan we aan de ren beginnen.

Het is deze keer een klein stukje maar het is ook zeer stil op het duiven front.

verbouwing2