De hele week al op pad met onze Chinese vriend. Tussendoor de duiven verzorgen en ook nog een keertje de jonge duiven opleren. Alles bij elkaar geen avond lekker op het bankje TV kunnen kijken, zelfs nog niet een keer de krant kunnen lezen. Twee keer een dag in België vertoefd. Een dag duiven kijken en zeker als het echte goede duiven zijn is het altijd leuk.

De hele week was het weerbericht van dien aard dat het zaterdag geen gelopen koers zou worden. Gelukkig kwam de voorspelling niet uit en het weer was zelfs heel mooi. Mooie vluchten met snelheden rond de 1300 en 1400 mpm. Wij hadden twee vluchten op het programma. Peronne voor de snelle mannen en Vierzon voor de dagfond. Beide vluchten werden mooi op tijd gelost, Peronne om 7.15 uur en Vierzon om 6.45 uur. De wind was een beetje zoekende maar wij vonden dat hij toch wel veel uit het westen kwam.

Zo hadden we de verwachting dat Peronne binnen de drie uur thuis zou komen. Op deze vlucht hadden we 8 duiven mee, 6 doffers en 2 duivinnen. Peronne was ook de vlucht waar onze TURK op was ingekorfd. De TURK  is normaal gesproken een duif die als een kogel naar binnen gaat. Deze keer was het alsof hij ergens van schrok en vloog een paar rondjes eer hij op het systeem geland was. In de club wint hij weer de 1e en in de kring de 4e tegen 2247 duiven. Dit is voor de zevende keer dit seizoen 1 op 100. De totaal uitslag was ook niet slecht want binnen 9 minuten waren ze alle 8 thuis. Onze achtste duif wint net niet 1 op 10.

Van Vierzon werden de duiven verwacht rond twee uur. Gezien de berichten van verschillende vluchten moest dit wel kunnen. Het bleek achteraf dat ze zelfs een kwartiertje sneller waren. Om 13.44 uur zagen we twee duiven overgaan die vlogen alsof ze van deze vlucht waren. Het waren tevens de enige twee duiven die we zagen over vliegen, behalve als ze bij ons moesten zijn, heel vreemd. Het was des te vreemder omdat de wind volgens ons toch in ons voordeel blies. Maar achteraf lijkt het wel of men in de kring Gouwe & IJssel een andere vlucht heeft gevlogen als wij. Daar vliegen ze op dit moment wel zo hard, je kan goed zien dat hier de concurrentie op een hoger plan is gekomen. Ik denk vooral door het geweldige spel van Verkerk en de Bruijn. Je moet mee, anders wordt je daar helemaal weggespeeld door die twee. En dan nog gebeurd het net als op deze Vierzon of ze werkelijk geen concurrentie hebben. Om samen de eerste 15 prijzen te winnen tegen meer dan 11.000 duiven dan moet je iets meer als gewone duiven hebben. Dan moet je heel goede duiven hebben, en daar hebben ze er veel van.

Terug op eigen hok. Op Vierzon waren er 16 mee, 10 duivinnen en 6 doffers. We kwamen voor de echte kop van de uitslag provinciaal 10 minuten te kort. Maar het zal nog wel eens slechter zijn. Deze vlucht winnen we in de kring tegen 1138 duiven:  4-8-18-43-61-62-67-73 enz in totaal 11 prijzen. De zes doffers die mee waren konden op deze vlucht hun plaatsje veilig stellen. Maar er was er maar één die dit lukte. Van deze zes zijn er twee verwijderd. Heb besloten dat de andere vier nog één keer mee mogen en dan zien we wel weer. Wat de 10 duivinnen betreft, die hadden allemaal prijs. Al met al een prima zaterdag, op twee vluchten 19 prijzen van 24 duiven.

Op naar volgende week.