Ik moet zeggen het viel niet tegen, maar…… op dit moment is het toch een beetje saai in het duivenwereldje. In ieder geval in mijn duivenwereldje. Dan wordt het toch een beetje moeizaam om wat op papier te zetten wat nog interessant is om te lezen. Vergeleken met vorig jaar ziet het er naar uit dat ik deze keer in januari veel thuis ben. Vorig jaar was het een tripje naar China en aansluitend bezoek van een week vanuit China. Daar op volgend nog een weekend naar Blackpool. Dan is een maand heel gauw achter je en al deze tripjes maakt het ook wat makkelijker om wat te schrijven. In 2016 staat tot nog toe alleen een dagje Dortmund (Nationale Duitse Dagen) komend weekend op het programma. En volgende week heb ik afgesproken een praatje te houden in de duivenvereniging te Uitgeest. Wat dit moet worden weet ik ook niet, maar we zijn overal voor in als ik het maar leuk vind. Het zal wel uitdraaien op een middagje vraag en antwoord denk ik. Ben nu eenmaal geen man die zomaar een paar uur over zichzelf kan lullen. We hebben eerder wel eens aan een forum deelgenomen en dat is best leuk. Zal dit keer ook wel weer lukken om een paar mensen wat ideetjes aan de hand te doen. Of misschien nog beter, een idee hoe ze het beslist niet moeten doen.

 

In het vliegseizoen is het altijd makkelijker om wat op papier te zetten. Nu is het voor mij even afwachten wat er zoal te beleven is. De winter is eigenlijk het verkoop seizoen. En tot vandaag was daar tot nu toe niet echt iets speciaals te beleven. Dan denk ik over een echt super kampioen die zijn duiven totaal gaat verkopen. Tot nu toe zijn het in hoofdzaak verkopingen van jonge duiven. Maar wie weet wat er nog op de veiling tafel komt dit jaar. Nu moet u trouwens niet denken omdat het in hoofdzaak jongen zijn die te koop komen dat er geen geld wordt uitgegeven, dan heeft u het mis. Zo werden er vandaag 24 jongen verkocht van Gaby Vandenabeele. Dit lot van 24 jongen bracht in totaliteit maar even 274.200 euro op. Ja u leest het goed, 11.425 euro gemiddeld voor jonge duiven.

Als ik dit lees denk ik altijd maar dat de kopers mensen zijn die echt geld te veel hebben. Tegelijkertijd denk ik ook dat dit geen mensen zijn die snel super willen presteren. Volgens mij zijn dit melkers die eigenlijk duiven zien als postzegels. Verzamelen is voor hun belangrijker dan presteren, los van de kwaliteit die deze 24 jongen ongetwijfeld bezitten. Tot nu toe heeft er niet één meer waarde als de stamkaart waar hun familie op staat. Zou je nu niet sneller goed vliegen als je hetzelfde geld nu eens besteed aan een tiental bewezen vliegduiven? Vijf doffers en vijf duivinnen met fantastische vliegresultaten, koppel ze aan elkaar en dan zou ik het wel eens willen zien over een paar jaar waar de beste jongen uit zijn gekomen. Ik zou wel weten waar ik mijn geld aan zou besteden.

 

Maar laat u niet uit het veld slaan door deze bedragen. Ook niet door die welgevulde stamkaarten. Uiteindelijk is deze beroemdheid ook begonnen met duiven van zijn vader. Wie weet wat u in het nieuwe jaar nog te wachten staat.

 

In ieder geval alle lezers een sportief maar bovenal een gezond 2016.