Zo was het in ieder geval op mijn blog, een maand lang helemaal geen woord over duiven.
Daar waren een paar redenen voor maar de belangrijkste reden is dat er niet veel nieuws te melden was zoals ik op dit moment de duivensport beleef.
In vergelijking met een aantal jaren terug kom ik bijna nergens meer en beleef ik de duivensport nagenoeg alleen nog op eigen erf.
Op deze manier loop je natuurlijk een redelijk aantal nieuwtjes wel mis die je anders kon verwerken in deze blog, maar het is nu eenmaal zo.
Een andere reden was dat de inspiratie ver te zoeken was en ik het niet op kan brengen om meermaals hetzelfde opnieuw te publiceren.
Zal wel komen omdat ik ook een hekel heb om voor de zoveelste keer hetzelfde stukje tekst voorgeschoteld krijg uit de hand van dezelfde schrijver(s).
Daarom zal ik altijd proberen met een niet eerder verschenen stukje tekst van mij tevoorschijn te komen.
Ik weet ook wel dat ik het mijzelf daarmee niet makkelijk maak, maar dat is dan maar zo.
En tussendoor heb ik ook nog een paar dagen in het ziekenhuis gebivakkeerd.
Thuis was ik out gegaan en werd naar het ziekenhuis gebracht, hier werden de nodige onderzoeken gedaan en werd met een antibiotica naar huis gestuurd.
Na een paar dagen was ik nog steeds niet happy en werd door de internist teruggeroepen naar het ziekenhuis en werd de antibiotica veranderd en dit bleek de goede oplossing.
Volgens de arts had ik een ontsteking waar een colibacterie bij was gekomen die later de weg naar mijn bloedbaan had gevonden en dat alles bij elkaar zorgde er voor dat ik bloedvergiftiging (sepsis) had opgelopen.
Was mij op dat moment niet bewust dat dit toch geen gewoon griepje was, maar eind goed al goed en we zijn weer voor 99% de oude.

Heel bijzonder,
Was het spontaan verkleuren van een duif.
Het is al een groot aantal jaren terug dat ik dit tegenkwam bij de Comb.v.Leen-Hoogmoed uit Dordrecht .
Deze combinatie waren op een zeker moment misschien wel bij de top vijf van Nederland als je het hebt over vitesse/midfond. Zij deden het met een ploeg van maximum 24 doffers (in die tijd werd er bijna alleen met doffers gespeeld).
Het soort waar ze hun kolonie mee op hadden gebouwd waren de rechtstreekse Tournier duiven.
In die periode verkocht deze Tournier jaarlijks een hele ronde jongen van zijn duiven in twee publieke verkopingen want het waren er wel 150 denk ik.
De eerste verkoop was altijd op zaterdag in Hilversum en de tweede verkoop op zondag in Dordrecht en op deze verkopingen sloegen ze altijd hun slag door één of twee duifjes aan te schaffen en dit jaren achtereen.
Daar ik altijd hielp bij het inkorven op de club waren hun duiven mij wel bekend en werd er op een gegeven moment een heel vreemde bonte duif aangeboden.
Je zag aan deze duif dat hij geen originele bonte kleur had maar zijn witte vlekken waren in stukken en brokken over zijn lijf gedrapeerd.
Roel Hoogmoed vertelde mij dat het eigenlijk een gewone kras was als jonge duif maar dat elke veer die er werd geruid wit van kleur werd tot hij uiteindelijk helemaal wit was.
Ik heb dit hierna nooit meer meegemaakt of van gehoord daarom heel bijzonder.

Op eigen hok
Gaat alles zijn gangetje en zijn we gelukkig nog niet echt vreemde dingen tegen gekomen.
Zoals de lezers van de blog wel weten vloog onze ploeg jonge duiven vorig jaar aan huis geen meter,
wat volgens mij ook de echt goede resultaten in de weg stond.
Dit jaar bestaat onze vliegploeg uit 22 doffers waarvan 6 tweejarigen en 25 duivinnen waarvan ook 6 tweejarigen en de rest zijn jaarlingen.
Dus de niet vliegende jonge duiven van vorig jaar zijn duidelijk in de meerderheid en daarom ben ik benieuwd hoe het er dit jaar uit gaat zien.
De doffers vliegen tot nu toe nog weinig, eigenlijk te weinig in vergelijking met andere jaren.
De duivinnen daarentegen vliegen als een tierelier, die zijn zomaar 15 tot 30 minuten helemaal uit beeld en moet ze na een klein uurtje naar beneden en binnen halen wat dan weer in totaal 15 seconden werk is want ze struikelen over elkaar heen om dan binnen te komen.
Dit is ook weer heel bijzonder voor mij.
De jonge duiven vliegen iets beter dan vorig jaar, toen vlogen ze helemaal niet en nu is dit ongeveer vijf minuten dus hier is nog best veel ruimte voor verbetering.
Ze zijn inmiddels twee keer gevaccineerd met entstof tegen paramixo/rota en over twee weken nog een keer tegen pokken en dan is dat ook weer gebeurd.
Ook vorige week gestart met verduisteren, alles bij elkaar zijn we met alles op schema om het seizoen aan te vangen.