Inderdaad de derde verkoping van de Golden Classic zit er ook al weer op. Dit keer waren het er 59 en de opbrengst was weer prima, n.m. 125 euro gemiddeld. De duurste was een jonge duif van Rik Hermans, die bracht zomaar 500 euro op. Er is dit jaar toch best veel animo voor de duiven en ik heb het al eerder geschreven, de kwaliteit zie je best flink omhoog gaan. Mooie jongen met een goede afstamming werden er al veel verkocht. Mocht je ook aan dit spelletje mee willen doen dan moet je volgende week naar de Dordtse Bond komen. De laatste verkoop is de komende zaterdag en er komen nog maar een 30 / 40 jongen. Dus niet twijfelen maar komen. Al kom je niet eens om te kopen, het is best gezellig op deze verkoopdagen.

Een bonnenverkoop ten bate van het goede doel !!!!

Evelien Dijk uit Alblasserdam heeft nog niet zo lang geleden een bonnenverkoop georganiseerd. Deze verkoop was ten bate van Duchene Parents Project. De ziekte van Duchene is een heel erge spierziekte. Een prachtig doel dus. De verkoop werd door belangeloos medewerking van GPS Auctions een grandioos succes. De opbrengst van de bonnen was maar liefst 6485 euro. Dit zijn van die dingen waar de duivensport groot in is, geld vergaren voor een goed doel. Toen de eindafrekening werd gemaakt was er één bon nog niet afgerekend. Dit was de bon van de Gebr Scheele, gekocht door een franse liefhebber voor 320 euro. Evelien heeft nog geprobeerd contact op te nemen met de man die als koper was genoteerd. Naam klopte niet en de man was niet bekend op het doorgegeven telefoonnummer. Dan de schade voor lief nemen en zelf de bon maar kopen dacht Evelien. Omdat 320 euro best veel geld is nam ze contact op met de Gebr Scheele om te vragen wat voor duif ze kon krijgen voor deze bon. Groot was haar verbazing toen Jaap vertelde dat de duif al was opgehaald een paar dagen eerder. Inderdaad door een paar melkers uit Frankrijk. Jaap had in goed vertrouwen niet gevraagd naar het bonnetje waar opstond dat zij de kopers waren. Gelukkig wist hij Evelien wel te vertellen wie het was die de duif had opgehaald. Een ieder die Evelien een beetje kent weet dat ze dit niet over haar kant laat gaan. Zoals ze zelf zegt heeft ze de bewuste man een beetje telefonisch gestalkt en ook gedreigd met aangifte bij de politie van diefstal. Als alles nu goed gaat krijgt ze alsnog de centen waar ze recht op hebben. Je moet toch maar durven, maar het zijn en blijven gewoon dieven als je dit soort streken levert.

Op eigen hok, zitten de vliegduiven weer los. Doffers en duivinnen, ieder zonder hun partner, zitten te wachten op begin van het nieuwe seizoen. Ik vindt deze periode altijd wel makkelijk als je je duiven voor het seizoen nog even wilt laten nakijken op hun gezonheid. Mocht er wat aan mankeren dan heb je ruim de tijd en hoef je niet te wachten op jongen die er eventueel nog bij vandaan moeten. Je kan gewoon gelijk optreden tegen een mogelijke besmetting van weet ik veel wat. Ook deze week zijn de eerste twee rondes jongen geënt tegen paramixo en pokken.