Met de jonge duiven gaan we eigenlijk nu van start. Deze week zitten de jongen voor de eerste week gescheiden. Dit spelletje doe ik altijd gelijk vanaf de eerste week en blijf dit doen tot de laatste vlucht. Dan worden ze in de week 2 keer getraind bij een nacht mand en 1 keer bij twee nachten mand. Er wordt dan wel een keer meer gereden omdat de ene keer de duivinnen meegaan en de volgende keer de doffers. Dit omdat ze dan niet de mogelijkheid hebben om tezamen thuis te komen en ik weer opnieuw de ploeg uit moet zoeken. Deze week was het eigenlijk de eerste keer dat de jongen mooi op tijd terug naar huis vliegen van de training. Dan heb ik het over 40/45 minuten vanuit Brecht. Dit is voor mij 50 kilometer. We gaan dan ook met een beetje meer vertrouwen de volgende vlucht inkorven. We hebben er al een vlucht vanuit Duffel opzitten met de jongen. Toen kwam de hitte en werd de boel een weekend stil gelegd. Wat dit jaar wel vroeg is aangevangen, dat zijn de dikke oogjes. In Dordrecht hebben we er al last van gehad met de oude duiven en ook met de jonge duiven is het al op uitgebreide schaal gesignaleerd. Heb er zelf deze week twee thuis moeten houden met dit euvel.

Op de eerste vlucht vanuit Duffel waren er van hetzelfde koppel vier jongen mee. Deze jongen klasseerden zich op mijn hok als 1e-2e-4e en 7e aangekomen. Was zeer benieuwd hoe deze jongen het er deze keer vanaf zouden brengen. Nu waren het de 1e-4e en 10e op mijn hok. En de vierde dan? Nu, die kwam pas om 15.30 uur thuis. Als dit verder goed gaat uitpakken zal ik er nog wel eens melding van maken. Mocht u er niets meer over lezen, dan moet u maar denken dat ik er toch een paar weken lol van heb gehad.

De vooruitzichten gaven voor zaterdag een ZO wind op. ZO staat voor Zuid Oosten wind, maar het had net zo goed Zeer Onregelmatig kunnen betekenen. Ik heb namelijk de ervaring dat het niet alleen een ongunstige wind is voor ons, maar dat het ook altijd garant staat voor zeer onregelmatige vluchten. Voor ons in Dordrecht de minst gunstige wind. Wij zitten uiteindelijk ook in het Zuid-Oosten van de provincie. Dit moet je met goede duiven maar opzij kunnen zetten. Maar dat onregelmatige daar begrijp ik niets van. Meestal het mooiste weer van de wereld en eigenlijk de grootste K… vluchten. Ook deze zaterdag was het weer raak. Het begon al met de jonge duiven. Voordat de eerste duiven arriveerden waren we het er over eens dat gezien het weer ze rap binnen moesten komen anders zou je niet mee doen voor de eerste prijs. Met 102 duiven in concours moest ik maar even 5 minuten wachten op mijn tweede duif. Niet normaal toch. En daarna ging het ook echt niet zo vlot als verwacht. In de kring werden we zoals verwacht helemaal weggespeeld. Maar in de club tegen 473 duiven werd het 1-2-3-4-5-6-8-9 enz. In het rayon tegen 1306 duiven 4-19-22-27-28-29 enz  Als mijn zesde duif thuis is, is de eerste prijs in de kring dan inmiddels al 14 minuten eerder gearriveerd.

Met de oude duiven werd het helemaal een grote teleurstelling.  De eerste duiven maken hier in de afdeling maar even 1737 mpm. Dit wisten wij al toen die bewuste duif misschien 1 minuut thuis was. Als je weet dat die duif 1 km verder moest vliegen dan jou duiven dan is wachten niet leuk. Het duurde maar even 21 minuten voordat er een duif de Oudendijk had gevonden. Over onregelmatig gesproken. Het concours stond in de club 41 minuten open.  Tegen 246 duiven won ik nog 5-7 en 15. Maar het was niet echt leuk. De tweede duif was trouwens weer de “TURK” . De uitslagen buiten de club ga ik niet vermelden want dat slaat helemaal nergens op, ook hier werden we helemaal weggespeeld. In Dordrecht zitten we best vaak aan de goede kant van de wind, maar als het mis gaat dan gaat het ook meestal gelijk goed mis.

We zullen ons maar vasthouden aan die keren dat we wel goed meedoen.