Vorige week heb ik geschreven over een duivin die er zo maar een kwartier over deed om binnen te komen van de vlucht. De reden was mij niet helemaal duidelijk. Wel was ze al opgevallen omdat ze heel erg schrikachtig was in de omgang.  Zo viel ze van de vlucht op het hoge dak van het huis en ging op een gegeven moment als een razende rondjes vliegen. Duidelijk een geval van niet veel verstand. Gedurende de week natuurlijk extra opgelet of er weer iets verkeerd ging en ik moet zeggen tot aan de vrijdagmorgen ging alles zoals het hoort. Maar er is vanaf de eerste week dat ze op  weduwschap staan een soort van spanning onder de duivinnen die ik niet goed kan beschrijven. Het lijkt wel of het hok onder stroom staat. Bij het minste of geringste schrikken ze. Moet ook zeggen dat er nog een andere duivin tussen zit die ook bijna niet te benaderen is. Nu doe ik als de duivinnen buiten zijn om te trainen altijd het voer klaar zetten en als dan de klep naar beneden gaat willen ze normaal gesproken allemaal tegelijk op de klep. Dit werkt altijd bijzonder goed want ze weten intussen wel dat als ze niet snel genoeg zijn het voer voor een  groot gedeelte op is. Nu vrijdag gaat de klep zoals gewoonlijk open en alles valt in een zucht naar de opening. Ik zie dat de twee bewuste duivinnen weer schrikken en ze nemen heel het circus mee de lucht in. Heb de klep maar weer dicht gedaan en na een paar rondjes opnieuw geprobeerd. Dit keer ging het beter en alles zat zo binnen op de twee bangerikken na. Heb toen maar besloten om mij niet langer aan deze duiven te gaan storen en heb ze een enkele reis naar de eeuwige vliegvelden  gegeven.

Op zaterdag zien we wel verder

Werkelijk prachtig weer heel de week, alleen wel heel grote verschillen in temperatuur. Dinsdag was het 25 graden ( echt zomer ) maar op zaterdagmorgen toen de duiven moesten vliegen vroor het nog net niet. Maar zoals gezegd prachtig weer en een kalm NO windje. Eigenlijk jammer dat het maar 100 km ver was om te concoursen. Of zie ik dit verkeerd en is het met die koude wind ver genoeg? Het werd een heel mooi vluchtje met een goeie 1350 mpm voor de snelste duiven. Bij mij had ik nog last van de naweeën omtrent het schikachtig gedoe om en in het hok. Al zijn volgens mij de veroorzakers inmiddels verwijderd, had ik er nog steeds last van.  De eerste duif verloor al een minuutje met het binnen komen. Toen deze dan naar binnen ging vlogen er inmiddels weer twee. Deze twee maakten het helemaal bont. Toen zij eindelijk naar beneden kwamen vielen ze op het tuinhokje waarin ik mijn manden heb staan. Een plek tien meter bij mijn hok vandaan en waar ze normaal nooit komen. Van daar af proberen ze naar het hok te sturen mislukte en ze gingen lekker nog even vliegen. Bij de rest van de duiven ging het gelukkig wat beter. Maar de uitslag was op zich naar de vaantjes. Nu is het toch al niet makkelijk met deze wind om in het samenspel bij de eersten te spelen. Maar op deze manier gaat dit nooit lukken. In het rayon stonden 1939 duiven in concours. Ik speel daar 16 prijzen van de 31 duiven mee:   7-30-32-40-41-43-47-58 etc

Het blijft een weekend waar het niet echt mee zit.

Met het uitlaten deze morgen was er een doffer niet op tijd terug.  Inmiddels de duivinnen buiten geweest en hij is er nog niet. Om kort te gaan, het is inmiddels 17.00 uur en hij is er nog niet. Als het niet veranderd zijn dat er 4 minder in één week en ben ik over 7 weken los.  Dan zou ik net de start van de jonge duiven kunnen halen.  Maar het zal wel beteren denk ik dan maar……