Zondag waren er al een paar jongen die hun voer hadden uitgespuugd. Op maandag lag er genoeg voer om er een soort van vloerbedekking van te maken. Zeker een duif of 10/15 hadden hun voer weer terug op de vloer gegooid. Anders dan de vorige vijf jaren heb ik dit keer gelijk de medicijnpot open getrokken. Zoals vermeld had ik in deze situatie de afgelopen vijf jaar geen medicijnen gegeven. En dat ging eigenlijk heel goed, tot vorig jaar. Vorig jaar werden de jongen al heel snel ziekelijk. Niet echt ziek dat er doden vielen maar het was toch niet goed. Slechte mest en zo nu en dan een kotsende duif. Maar het ergste was dat het helemaal niet weg ging. Het resultaat was dat ik het slechtste jonge duiven seizoen in misschien wel dertig jaar beleefde. Elke vlucht wel een duif op tijd en maar net mijn portie prijzen. Kortom het was niks en het werd gedurende het seizoen nog meer niks. Of het heeft gelegen aan het (niet) medicijn gebruik of wat anders dat weet ik niet met zekerheid. Wat ik mij wel had voorgenomen, volgend jaar ga ik weer terug naar het systeem van (wel) medicijn gebruik. En het moment was nu daar dat er weer medicijnen aan te pas moesten komen. Van mijn duivendokter Vincent Schroeder had ik in het voorjaar al twee verschillende preparaten meegekregen, voor als het nodig zou zijn. Een flesje met COLISTOP en een pot met JONGE DUIVEN POEDER. Beide heb ik gedurende vijf dagen in de drinkbak gedaan. Maandag morgen voor het eerst (de dag van het voer bombardement) en gelijk hierna heeft er niet één meer zijn voer uitgespuugd. Op zondagmorgen zijn ze voor het eerst weer naar buiten en ze luisteren weer perfect. Hopelijk blijft het hierbij en kunnen we volgende week aan opleren gaan denken.

Een groepsapp maken.

Is het misschien een goed idee om een groepsapp te maken waarop op vliegdagen gemeld kan worden hoe snel uw duif heeft gevlogen. Meerdere liefhebbers zijn best geïnteresseerd hoe snel de concurrentie een duif in het hok hebben. We kunnen uiteindelijk best gebruik maken van de mogelijkheden die we aangereikt krijgen. Het kost niets en je weet gelijk wat van de concurrentie. Bij genoeg interesse wil ik dit best op mij nemen om het een beetje in goede banen te leiden. Op dit moment is er bij ons in de club ook zo’n groepsapp, maar is m.i. te kleinschalig. Daarom wil ik voorstellen om dit te proberen voor alle leden in samenspel Drechtsteden. Wilt u hier aan meewerken laat het even weten via een berichtje op WhatsApp tel:0613377285. Mocht het doorgang vinden dan wil ik wel samen met u een paar kleine regeltjes maken over het gebruik hiervan. Zoals, wanneer je meedoet ook altijd je metersnelheid en / of aankomsttijd melden. Dus niet alleen als je vroeg zit maar altijd als je duiven mee hebt even melden. Niet gebruiken op andere dagen als de vliegdagen. En ook niet gaan gebruiken voor onnodige prietpraat die op dat moment niets met de vluchten te maken heeft.

Vanaf nu kunt u zich aanmelden en is de belangstelling groot genoeg dan gaan we hem volgende week gelijk in gebruik nemen.

Gisteren de eerste midfond vlucht gevlogen. In eerste instantie was het de bedoeling om te concoursen vanuit Nanteuil. Maar werd door omstandigheden veranderd in Pontoise (kleine 30 kilometer verder). Dit jaar gaan we die losplaats nog menigmaal bezoeken want alle midfond vluchten worden van deze plaats vervlogen. Voor mij is dit 353 kilometer. Het weerbericht was van dien aard dat er vroeg gelost moest worden. En zowaar de commissie had hetzelfde weerbericht bekeken en reeds om 7.10 uur werden de duiven in vrijheid gesteld. Deze keer werd er niet gekeken naar inversies en andere occlusies. Jammer dat het weer er een beetje een vreemde vlucht van maakte. Duidelijk hebben de duiven zo hier en daar om een buitje heen moeten vliegen. In de eerste 15 minuten vallen ze niet vlot. Voor een vlucht waarop de snelste duiven 1700 mpm maken stond het concours toch te lang open. Het duurde 48 minuten voordat de prijzen verdiend waren. Voor mijzelf was het niet de meest succesvolste vlucht. In de club tegen 487 duiven werd het: 5-9-14-15-24-25- in totaal 19 prijzen van de 50. Waren er vorige week 8 duivinnen het eerst op mijn hok. Deze vlucht wel 2 duivinnen voor maar dan 6 doffers. Wie het weet mag het zeggen.