En dan heb ik dit keer niet over duiven. De drukte zat hem deze week op de mail en de computer. Ik wist niet dat ons voorstel door zoveel mensen met grote interesse werd gevolgd. Menig mailtje ging over de manier van vergaderen en wat dit uiteindelijk oplevert. Het is mij na deze week wel duidelijk geworden dat de manier van vergaderen zoals wij die kennen helemaal niet meer van deze tijd is. Natuurlijk viel het mij deze week des te meer op omdat we er meer belang dan normaal bij hadden. Kiesmannen en hun manier van vergaderen is ongeveer het zelfde als inteelt bij duiven. Je weet wat je hebt maar je moet er niets nieuws van verwachten. Des te frustrerender is het voor de mensen die zij zogenaamd vertegenwoordigen.

Een klein voorbeeldje, uit een grote email van P van H heb ik de volgende regel gekopieerd:

Tot mijn grote verbazing moest ik lezen dat er geen enkel samenspel positief heeft gereageerd op inkorfbeperking. ONGELOOFLIJK!!! Ik weet namelijk dat er hier op Hardinxveld velen voor inkorfbeperking zijn, daarnaast heb ik begrepen dat samenspel ZHO ook voor inkorfbeperking is.

In de vergadering werd er vanuit dit samenspel door J.E. op zijn bekende luidruchtige manier het volgende geroepen: “Hier moeten we tegen zijn. Als dit door gaat betalen we over een paar jaar 5 euro per duif”.

Volgens mij maakt deze man duidelijk waar zijn belangen wel en niet liggen.

Schrijf dit niet omdat het voorstel van ons op een zijspoor werd gezet. Ik schrijf dit om de manier waarop dit en alle toekomstige vernieuwende voorstellen worden behandeld, niet meer van deze tijd is. Zoals het nu gaat en waarschijnlijk zo zal blijven in toekomst denk ik dat ik in mijn duivenmelkers loopbaan het niet mee ga maken dat onze sport drastisch gaat veranderen.

Ga nu niet uitleggen hoe ik denk dat er vergaderd moet worden. Hoop wel dat onze beleidsmakers er over na gaan denken hoe dit te doen in de nabije toekomst. Zoals het er nu aan toe gaat moet je bij het indienen van een voorstel zorgen dat je veel medestanders hebt onder de kiesmannen. Wat de leden er van vinden is niet zo belangrijk.

Heb de komende paar weken iets om over na te denken. En dat is: wat ga ik doen dit jaar. Laat ik mij gewillig naar de slachtbank voeren of ga ik proberen me te kunnen meten met de kampioenen van dit moment. Omdat er in de nabije toekomst toch niets gaat veranderen denk ik er over dat ik wat meer vliegduiven ga houden. Twee weken geleden al de eerste voorbereidingen hiervoor gedaan. Had ongeveer wel in de gaten hoe het voorstel “Inkorfbeperking” zou worden behandeld. Best kans dat de vliegploeg dit jaar bestaat uit iets meer dan 60 eenheden. Zou voor mij een verdubbeling betekenen. Het zou voor mij ook een test zijn hoe de toekomst er uit gaat zien. Misschien ga ik ook aan het eind van het jaar wel zeggen dat ik graag veel duiven aan zie komen van de vlucht.