Maar het was ook net zo snel weer voorbij. Een prima weertje deze week. Heb maar gelijk de koe bij de horens gepakt. De hoge drukreiniger tevoorschijn gehaald en al de groene aanslag weggewerkt. Altijd een vervelende klus. Ben daar toch wel een paar dagen mee bezig geweest. Maar nu is alles weer spic en span.

Maandag ook de nieuwe EC antennes opgehaald. Gelijk maar op hun plek neergelegd. Het zijn er inmiddels zoveel dat het niet meer werkt zonder versterker. Maar gemak dient de mens dus gaan we ze niet elke week omleggen. Dan maar wat meer onkosten. Het is nu eenmaal zo.

Vrijdag gaan we nog een keer vergaderen voordat het vliegseizoen echt van start gaat. Het is meer om nog even de administratie op orde te krijgen. Zo gaan we dan de hok- en entlijsten inleveren. Ook de nodige aanpassingen voor het EC systeem doorgeven. Het zal voor de meesten een lijstje van de huidige vliegduiven opleveren. Als dit achter de rug is zijn we als het goed is er helemaal klaar voor, want over twee weken hebben we de eerste opleervlucht. En een week later de eerste echte prijsvlucht.

Mijn vliegploeg voor 2017 bestaat uit 21 doffers en 29 duivinnen. Een paar doffers krijgen een duivin die altijd thuis blijft. Hetzelfde gaat gebeuren voor een aantal duivinnen. Niet veel, ik denk 3 of 4 doffers en een stuk of 5 duivinnen krijgen dit privilege.

Zaterdag al weer de derde GOUDEN RINGEN verkoping achter de rug. Dit keer waren het 65 jongen die aan de man gebracht moesten worden. Opvallend veel volk deze keer in de zaal. Meer en meer is het duidelijk dat dit spelletje gewaardeerd wordt. Natuurlijk ook deze keer een opbrengst die goed te noemen is namelijk 115 euro gemiddeld. Volgende week nog één keer en dan zitten de verkopingen er ook weer op. Ziet er naar uit dat we weer een mooie prijzenpot hebben te vervliegen.

De vogelgriep neemt voor ons ook een goede wending. Precies op tijd worden alle maatregelen weer opgeheven. In België gaan ze volgende week massaal van start. Normaal gesproken hadden de vroegste vogels daar al een paar vluchtjes achter de rug. Maar er is nog geen man over boord als vanaf nu weer alles normaal doorgang gaat vinden.

Over België gesproken, morgen gaan we weer eens naar onze Belgische duivenarts Vincent Schroeder. Dit ritje doen we normaal gesproken twee keer per jaar. Eén keer voor de oude en één keer voor de jonge duiven. Als ik voor een derde keer naar Vincent ga dan zijn er problemen op het hok. Vorig jaar werd er bij alle duiven wat narigheid gevonden. Met een juiste kuur op het juiste moment hebben we dit op kunnen lossen. Daarom vind ik het altijd een geruststelling als je weet dat je naar een arts gaat die weet waar hij het over heeft.

Deze keer gaan we ons ook een beetje beter zien voor te bereiden op het jonge duiven seizoen. Een jonge duiven seizoen als vorig jaar ga ik wel zien te voorkomen. Ik heb het al een paar keer eerder geschreven dat de jongen vorig jaar niet echt in orde waren te krijgen. Dat was in de resultaten duidelijk te zien. Ik heb de jongen een jaar of vijf achtereen geen medicijnen gegeven als ze de zogenaamde jonge duiven ziekte kregen. En dit ging al die jaren prima. Ik schreef altijd dat wanneer je medicijnen gaf het veertien dagen duurde dat alles weer gezond was. En als je geen medicijnen gaf duurde dit twee weken. Vorig jaar werd mij duidelijk dat dit niet altijd opgaat. Dit seizoen ga ik weer op de ouderwetse toer. De jongen krijgen medicijnen zodra ik vindt dat dit nodig. Ik ga mij niet meer blind staren op het zo nodig geen medicijnen geven. Morgen neem ik als het even kan vast de medicijnen mee die nodig zijn om dit probleem dit seizoen heel vroeg te tackelen. Ik geloof dat ze dit met mooie woorden, voortschrijdend inzicht noemen.

Maar misschien sla ik de plank wel helemaal mis. Waarom zou het niet zo kunnen zijn dat het gewoon schortte aan een dosis kwaliteit. Wat ik wel zeker weet is dat ik aan het eind van dit seizoen meer duidelijkheid heb. Pas vijftig jaar duiven en nog steeds moet ik bijleren.

Morgen gaan we ook gelijk de duiven voor de Belgian Master afleveren. Vorig jaar hebben we deelname aan dit mooie evenement overgeslagen. Reden was dat we in die periode met de narigheid zaten en we die narigheid niet wilden overbrengen naar Nevele. Maar nu hebben we weer vier mooie jongkies die onze eer moeten gaan verdedigen.