Gisteren werd het eigenlijk een beetje een tegenvaller. En dan heb ik het over het weer.  De hele week werd er beloofd dat het zaterdag een prachtige dag zou worden. Inderdaad, bij ons was het ook een prachtige dag, maar ik had er niet op gerekend dat het op de losplaats wel eens anders zou kunnen zijn. Het was allemaal een beetje anders als anders gisteren. Eerst een bericht dat alles tegelijk zou worden gelost, dus niet in drie groepen. Dit omdat het weer snel zou gaan veranderen. Prima toch, eigenlijk zouden ze alle vluchten alles tegelijk moeten lossen. Maar hier werden de lossers terug geroepen door het bestuur. Het zal wel weer in de winter door een paar zeikerds zijn afgesproken dat er apart gelost moet worden. “ En maar raar opkijken als er wat duiven verspeeld worden, hoe zou dit toch komen”. Wij zijn met zijn allen duiven aan het maken die nergens meer tegen kunnen, maar dit terzijde. Dus toen werd als eerste de groep blauw gelost. Deze duiven konden klaarblijkelijk niet gelijk de juiste richting pakken. Volgens plaatselijke observators vlogen er na 45 minuten nog steeds duiven rond. Er werd besloten om de ander twee groepen dan maar niet meer te lossen. Op dat moment misschien best een goede beslissing  want bij rondvliegende duiven tot twee maal toe nog een ploeg er bij gooien is volgens mij niet goed. Wat op dat moment wel een goede oplossing was geweest is alles tegelijk lossen. Dan had iedereen een prima vluchtje gehad. Het was een keer niet binnen een paar minuten afgelopen geweest. Bovendien hadden de duiven wat ervaring op kunnen doen hoe te handelen in mindere omstandigheden.  Bovenal, er was achteraf helemaal niets mis met dit vluchtje. Alles thuis en het was ook nog echt plezierig om duiven te wachten die niet met meerdere tegelijk op de klep vallen.

Het concours stond bij ons 40 minuten open, de eerste duif 1196 mpm de laatste 991 mpm. De twee andere losgroepen zijn terug gaan rijden naar Zellik en zijn daar om 16.00 en 16.10 uur gelost. Hier maken de eerste duiven net boven de 1500 mpm en staan de concoursen 8 minuten open. Vier, vijf en wel meer duiven tezamen thuis krijgen was geen uitzondering. Als ik eerlijk ben,  geef mij dan maar dat vluchtje dat het zogenaamd wat minder goed gaat.

Op mijn hok gingen er 29 duiven mee. Er was er nl. weer één afgevallen. Deze doffer kwam de eerste vlucht met een licht beschadigde kop door vechten thuis maar won desondanks een mooie prijs. De volgende twee vluchten was hij beide keren de laatste en nu bij de inkorving gedurende het korte ritje naar de club werd hij weer afgetuigd door zijn collega’s. Heb hem niet ingekorfd en thuis gelijk uit het hok verwijderd.

De totaal uitslag viel weer niet tegen, maar het wordt tijd dat er eens één wat bijzonders laat zien. In het rayon werden 1879 duiven meegegeven. Daar win ik: 6-27-29-37-45-47 enz. en in totaal 16 prijzen van 29. Volgende week de eerste midfond vlucht met inkorving op donderdag.