Op zaterdag begon het met een paar jongen die hun voer uitspuugde. De dag erna waren het er een stuk of zes. En nog een dag verder waren het er zeker twintig. Dan hebben we het nog niet over de mest die zij fabriceerden. Donderdag zag de mest er al iets beter uit en hadden er nog maar een paar gekotst. Zaterdag was het meeste leed al weer geleden, alleen de eetlust was nog verre van aanwezig. Nu zondag weer voor de eerste keer buiten geweest en dit ging eigenlijk best goed, er bleef er niet één buiten zitten, ze kwamen allemaal netjes binnen.

Dinsdag is onze Chinese vriend weer vertrokken naar Beijing. Was best wel een drukke tijd als je zo’n man moet bezig houden. Iedere avond buiten de deur eten, wat niet echt vervelend is, maar het is wel tijdverslindend. Je komt echt nergens meer aan  toe. De duiven verzorgen gaat prima in de ochtend maar daarna is het meestal toch wel een beet schipperen. Maar goed, het zit er weer op. Een paar Belgische kampioenen bezocht zoals Luc Christiaens en Luc Sioen, beide wonend in het weidse West-Vlaanderen. Van hun mocht wel de wind een keer naar het Oosten draaien. Tot nu toe was er voor hun op de nationaals weinig eer te behalen. Maar het mag gezegd worden, beide mannen vliegen op dit moment met grote vorm op het hok, maar ja de wind hè.

In het weekend was het vanuit Chateauroux te doen in België. En alhoewel den Hermans van te voren dacht dat hij geen aap kans had (weer die verafschuwde wind) werd het voor mijn vrienden Jan en Rik één van de mooiste overwinningen uit hun rijk gevulde carrière. Ook nog eens met de eerst getekende zullen er best wat eurootjes naar Pulle verhuizen.

Op maandag zijn we met onze Chinese vriend gaan kijken bij de winnaar met de oude duiven. Het ritje ging naar Kessel en stopte voor de deur bij één van de allergrootste kampioenen van België, Willy Daniëls. Hij speelt alleen met duivinnen, zo’n 15 in getal. Daar vliegt hij het hele programma grote midfond vluchten mee. Zo noemen ze daar de rits nationaals zoals Bourges, Chateauroux, Montlucon enz. Deze duivinnen zitten alle dagen overdag buiten in een piepklein rennetje voor het hok. Gedurende de nacht zitten ze in het hok, maar wel opgesloten in hun bak. Als u denkt misschien dat is niet goed voor de vorm, dan adviseer ik u eens de uitslagen te kijken en te aanschouwen wat hij allemaal presteert met dit kleine aantal. Het zijn ook nog eens fantastisch mooie duiven.

Het hok met de kleine rennetjes bij Willy Daniels

Het hok met de kleine rennetjes bij Willy Daniels

Nu terug naar eigen hok. Er stond deze week een nieuwe vlucht op het programma nm. St Just met een afstand van 375 km. Ik heb er 20 voor ingekorfd 8 doffers en 12 duivinnen. Op zaterdag begon de dag niet echt lekker met een paar uur motregen. Ze werden dan ook pas gelost om 9.45 uur, want daar was het al mooi weer en het zou hier ook mooi worden, dus prima gedaan. De St Vincent duiven waren inmiddels ook aan het vallen (in ieder geval de echte vroege duiven) en ik besloot een uurtje fondduiven te gaan wachten bij André Bras, vliegend onder de naam Gebr. Bras. Ik heb er één zien arriveren, een zesjarige nestdoffer op eieren. Het zou precies genoeg zijn want hij won daar de eerste mee in het inkorfcentrum. Deze duif won al drie keer eerder de eerste op dit soort vluchten.

Toen was het tijd om zelf de boel te gaan klaar zetten en af te wachten wat er komen zou. Ik had zelf best vertrouwen op een goede afloop, maar…… het werd een grote teleurstelling. De eerste duiven maakten meer dan 1800 meter per minuut. Mijn eerste duif kwam pas 10minuten na de eerste melding. Het was wel weer de al eerder beschreven “TURK”. Dan komen er drie duiven in 2 minuten en gaan we weer 10 minuten de wachtkamer in.  Kortom er werden 6 prijzen gewonnen van de 20 die mee waren. In de club tegen 373 duiven was het; 7-8 en 11 voor de drie eerste duiven. Meerdere uitslagen daar zal ik u niet mee vermoeien.

Maar er was nog meer pech op deze vlucht, er zijn ook nog eens twee duiven achter gebleven. En daar wringt nu de schoen, het waren ook nog eens twee goede bewezen duiven van 2013. De doffer heeft tot nu toe niet gemist en won al 9 prijzen dit jaar. En de duivin heeft al een eerste in de afdeling gewonnen, was vorige week nog mijn eerste duif vanuit Vierzon 4e prijs in de kring en de week hiervoor van Nanteuil de 5e in de kring. Dus u begrijpt dat mijn schrapper deze week wat zwaarder weegt dan anders.