De vierde en tevens laatste verkoop van de Dutch Golden Classic is ook weer voorbij. Afgelopen zaterdag  waren er nog 39 jongen in de verkoop. In totaliteit waren er ongeveer acht jongen niet aangeleverd. Een prima resultaat en ook financieel was het weer een succes.
De eerste verkoop 65 duiven die 80 euro gemiddeld opbrachten.
De tweede verkoop 79 duiven en gemiddeld 140 euro.
De derde verkoop 59 duiven en gemiddeld 125 euro.
De vierde en tevens laatste verkoop 39 duiven die gemiddeld 105 euro op brachten.
Door de totale opbrengst is het niet nodig om het prijzen schema aan te passen. We gaan gewoon weer op de oude voet verder en ook deze zomer weer een mooie pot met geld verdelen.

Nog twee weken en de eerste vlucht voor de kampioenschappen gaat weer van start. Eerlijk gezegd moet ik er op dit moment nog niet aan denken. Verschrikkelijk wat een shit weer. Het is nog niet goed genoeg om ze een beetje op te leren. Denk ook niet dat je een oude duif nog moet leren vliegen. Maar het is altijd welkom dat je ze met mooi weer een beetje goede manieren kan leren, zeker de jaarlingen. Bij mij en ik denk bij de meeste melkers zitten de jaarlingen op een nieuw hok. Dan komt daar nog bij dat ze bij mij geen jongen groot brengen in dit nieuwe hok (voor de duiven nieuw hok). En het is nog maar een paar weken dat ze uberhaupt op dit hok bivakkeren. Alles bij elkaar geeft het mij een prettig gevoel als ik een paar keer de ploeg kan wegwijs maken wat er van ze verwacht wordt en dan heb ik het hoofdzakelijk over het binnen komen bij thuiskomst. Om dit aan die stomme jaarlingen een beetje snel aan te leren ga ik als volgt te werk. Ik kies daar uiteraard een mooi dag voor uit. Eerst gewoon uitlaten. Een klein beetje voeren en dan mogen de doffers en duivinnen een half uurtje bij elkaar. Doe ze in de mand en breng ze 2 kilometer weg. Bij thuiskomst de eerste keer is het altijd het zelfde liedje, de oude duiven stormen naar binnen en de jaarlingen gaan op hun gemak nog een kwartiertje vliegen. Als eindelijk alles binnen is laat ik ze weer een uurtje bijeen tot alle duiven rustig in de schotels liggen. Weer alles de mand in en opnieuw naar twee kilometer. Het gaat meestal dan al wat beter, ongeveer de helft gaat dan wel tesamen met de oude duiven naar binnen. Dan is het nog niet afgelopen want ook de derde keer doe ik het zelfde ritueel. De duiven die dan nog buiten blijven zullen volgens mij niet de beste duiven worden. Het is een dagje werk maar als je het op kan brengen betaald het zich zelf weer terug.

Maar!!!!!
Op dit moment wachten we nog steeds op de eerste dag mooi weer.