De titel van deze blog verdiend wel enige uitleg. Mijn duivensport bestaat uit twee delen. Het ene deel is uiteraard de wedvluchten. Het andere deel is het vinden van goede duiven en dan nog het liefst bij de verborgen kampioen. Een beetje een vreemde naam maar hier bedoel ik mee , de melker die super vliegt maar waar nog weinig mensen weet van hebben. Zoals bijvoorbeeld 20 jaar geleden de vader/zoon combinatie E & V Vande Poele uit het Belgische Werken. Wat later was het Wouters-Coremans waar ik op tijd bij was en die mij aan superduiven hielp. Of misschien wel Reynaert uit Moorslede met zijn nu wereldberoemde “FIGO”. Van de laatste jaren is het natuurlijk Luc Christiaens. Er zijn er nog meer waar ik op tijd was maar die mij niet zo gauw te binnen schieten. Tegenwoordig is dit allemaal niet zo makkelijk meer om op tijd bij een kampioen te zijn. Met op tijd bedoel, voordat er commercieel wordt toegeslagen en de prijzen de pan uit vliegen. Ook met op tijd er bij zijn bedoel ik voordat alle goede duiven zijn weggekocht. Dit is een deel van mijn hobby die ik beslist niet zou willen missen.
En zoals de titel laat blijken, ik heb weer zo’n verborgen kampioen gevonden. Uiteraard weer in België. Mijn zoektochten zijn altijd in België. Bij voorbaat bij liefhebbers waar de massa nog niet is aanbeland. De kampioen waar ik dit maal ben geweest daar moest ik maar liefst twee uur voor in de auto zitten. Maar het was helemaal de moeite waard. Ik had een aantal jaren geleden contact willen zoeken maar doordat dit alleen maar kon via een omweg was dat er toen niet van gekomen. Dit keer werd het wel mogelijk om er eens te gaan kijken. De man is op leeftijd en staat ook op het punt zijn sport een beetje te minderen, al is dat minderen zeer betrekkelijk, hij heeft namelijk al bijzonder weinig duiven. Het afgelopen jaar werd er maximaal 13 oude duiven ingekorft en met de jongen waren dat er hooguit 24. Nooit werden er aankopen gedaan van enige importantie. Zijn duiven bestand werd volledig geformeerd door ruilen en of aanschaf van bonnetjes. Zeker geen duiven die meer dan 30 kilometer uit zijn buurt vandaan kwamen. Kortom, helemaal selfmade met minimale mogelijkheden. Duivenkranten en andere informatieve gebruiksvoorwerpen zijn aan hem niet besteed. Namen als Bosua en Koopman waren voor hem totaal onbekend. Zijn werkterrein is de vluchten van 100 t/m 300 kilometer. Al weet hij zelf niemand te noemen die ook wel eens goed vliegt als het buiten zijn samenspel is, een ieder die tegen hem moet spelen weet donders goed wat zijn naam is. Misschien denkt u dat ik zo maar wat uit mijn nek lult, maar ik zal wat uitslagen van afgelopen jaar laten zien.
Fontenay 3291 duiven 11 mee 5e-15e-41e-42e enz
Fontenay 4389 duiven 12 mee 1e-2e-21e enz
Clermont 3437 duiven 12 mee 1e-3e-4e-7e-17e enz
Clermont 5708 duiven 23 mee 2e-5e-6e-11e-22e enz
Fontenay 2621 duiven 20 mee 1e-2e-58e-70e-97e enz
Compiegne 941 duiven 6 mee 2e-3e-5e-9e enz
Brione 792 duiven 4 mee 1e-11e enz
Fontenay 2567 duiven 11 mee 6e-12e-33e enz
In klein verband:
Arras 162 duiven 9 mee 1e-2e-3e-7e-9e enz
Clermont 117 duiven 5 mee 1e-3e enz
Arras 82 duiven 4 mee 1e-2e-3e-4e
Van concurrenten gehoord dat het niet zijn beste jaar was !!!!!!!
Tot slot nog even een stamkaart van deze kampioen laten zien. Hieraan kunt u al zien dat deze duiven haast onbetaalbaar zijn.