Is deze week weer de voertaal in huize Bosua. Een teken dat onze vriend Zhang ChaoDong uit Beijing weer is gearriveerd. Hij kan een beetje Engels ik een klein beetje meer. Samen lullen we de uren aan elkaar. Dat heb je toch met duivenmelkers, in iedere taal verstaan we elkaar toch wel een beetje. Gisteren zijn we duiven gaan kijken bij Chris DeBacker. Hebben een paar bijzondere duiven mogen zien. Eén van de lelijkste was wel het doffertje dat twee vluchten achtereen de 1e provinciaal won afgelopen jaar. Ook een super mooie doffer gezien die vorig jaar de 4e nationaal La Souterraine won. Het was al met al een mooie collectie duiven die we te zien kregen.

Morgen is het de bedoeling om weer eens bij Luc Christiaens te gaan kijken. ChaoDong is vooral benieuwd hoe hij er nu voor staat na een winter waarin hij toch redelijk veel goede duiven heeft verkocht. Zo heeft ChaoDong alleen al de volgende duiven bij hem aangeschaft: “SCHUMACHER”, won 2e Nat Bourges en is vader van de 2e Nat asduif grote midfond in 2015. “CHARLIE”, was eigenlijk 1e Nat asduif in 2014 maar kreeg deze titel niet. Ook de doffer die 4e Nat asduif grote midfond in 2015 werd. Toch best een aderlating als je dit koppeltje duiven moet missen in je vliegploeg. Daarom is ChaoDong ook zeer benieuwd hoe de vliegploeg voor 2016 er uit ziet. En dat gaan we morgen bekijken.

Zaterdagmiddag was er de tweede verkoop van de Gouden Ringen competitie. Ik denk dat het zonnige weer een beetje te mooi was om veel melkers naar het clubgebouw te krijgen. Ik vond dat er op het eerste gezicht een beetje minder melkers aanwezig waren als de eerste keer. Niettemin haalden we op deze verkoop weer ons streefbedrag van 100 euro gemiddeld. Dit keer voor 69 duiven ongeveer 7200 euro. Op naar de derde verkoop.

Op de vlieghokken zitten de geslachten al een paar weken niet meer bijeen. Afgelopen weekend heb ik ze een volle dag bij elkaar gelaten. Een volle dag was het feest op het hok. Ik denk dat ze op deze manier elkaar niet te snel vergeten. Ze moeten uiteindelijk in het vliegseizoen toch voor elkaar wat sneller naar huis komen. Dat is toch zoals wij duivenmelkers er in het algemeen over denken. Ik heb daar al met al een andere gedachte over. Het zou wel eens zo kunnen zijn dat de duiven er anders over denken en liever in het vliegseizoen met rust gelaten worden. Heb zelf altijd geprobeerd mijn duiven zo rustig mogelijk in te korven. Om deze reden heb ik ze altijd heel lang getoond voor het inkorven. Minstens zaten ze een uur bijeen voor de vlucht en ook minimaal een paar uur na de vlucht. We gaan het meemaken over een paar weken……

Vandaag zat het niet echt mee. Op een gegeven moment schrokken de duivinnen ergens van en gingen de lucht. Dit is iets wat meerdere keren per training gebeurd. Deze keer liep het anders. De buurman stond vijf minuten later aan de andere kant van de sloot met een duif in zijn handen. De duif bleek dood te zijn. Wat minder leuk was, het bleek één van de betere jongen te zijn. Zij won als jong 8 prijzen waarbij een 2e een 18e en een 5e prijs in het rayon. Later bij het voeren kwam er een duivin niet op het eten af. Zij bleek flink gewond te zijn aan haar vleugel. Denk dat ze voor komend seizoen verloren is. Deze duif won ook 8 prijzen met een 8e en een 15e in het rayon. Dit moet niet te vaak gebeuren anders gaat de lol er gauw af.