Deze week heb ik geen duiven ingekorft. Geen duiven naar Vierzon en ook geen duiven naar Peronne. De eerste twee dagen van afgelopen week hadden de duiven totaal geen trek in het voer wat ik ze voorschotelde. Voor mij een duidelijk signaal dat er iets niet snor is. Daar komt nog bij dat het weerbericht voor komend weekend niet echt hoopvol is. Zaterdagmorgen was ik echt blij dat er van mij geen duiven in de mand zaten. Een troosteloze aanblik als je naar buiten keek. Beide vluchten in onze afdeling werden ook uitgesteld. Zondagmorgen zag het er beter uit. Maar de duivenwagens te Vierzon waren bezig om een andere losplaats te vinden. Dit is voor de derde keer achtereen drie nachten mand en op weg naar een plek waar lossen verantwoord is. Uiteindelijk zijn ze gelost om 11 uur in Pont st Max. De duiven in Peronne zijn rond half 12 gelost. Er zal dus niet veel tijd tussen het arriveren van de duiven van beide vluchten zitten. Over een paar uur weten we meer hoe dit afloopt.

In België zijn ze ook van alles aan het verzinnen om maar te kunnen concoursen. Deze week hebben ze daar de lossingsdag een dag vervroegd. Zo vlogen die mannen op vrijdag Chateauroux en Cahors. Beide vluchten hadden een schitterend verloop en heel goed weer. In navolging van de Belgen hebben ze ook in Brabant de koe bij de horens gepakt en ook hun vluchten een dag naar voren gehaald. Ook hier twee mooi verlopen vluchten. Misschien ook iets voor andere afdelingen om rekening mee te gaan houden. Het is nu eenmaal een feit dat we naar een flexibelere duivensport toe moeten.

De vlucht vanuit Chateauroux (jaarlingen) werd nationaal gewonnen door Raf & Kurt Platteeuw uit Rumbeke. Een ieder die Kurt kent weet dat hij niet altijd de plat gelopen paden bewandeld. Hij vertoont , zeker in het conservatieve België, een heel eigen opvatting en doet ook wat anderen niet doen. Zo had hij op deze Chateauroux maar liefst 190 duiven in de mand. De winnaar nationaal is een nestpender (laat jong) geboren in september. Het duifje bleef ook nog eens twee minuten buiten voor het op de klep liep. Je ziet op de foto (PIPA) dat het duifje ook maar 1 pen heeft gegooid.

Nog meer info op PIPA over de super vroege duif van Gaby Vandenabeele. Hij heeft volgens die mannen weer eens een echte goede duif. Die duif luistert naar de naam “KAIN” en zowaar het is een duif die iets meer kan als de meesten. Zo won hij vorig jaar de 1e provinciaal Bourges tegen 1415 duiven. En nu vanuit Chateauroux de 4e tegen 25.126 duiven. Komt natuurlijk prachtig uit voor die mannen net nu er een aantal jongen van de grootmeester worden verkocht op hun site. Bovendien is de moeder ook de moeder van de “NEW BLIKSEM”. De vader blijkt ook een echte goede kweker te zijn genaamd de “HUNTER”. Deze doffer was al eerder vader van “FROOME” die werd 1e asduif provinciaal 2013. En hij won 1e prov Tours 2297 d, 2e Nat Poitiers 13.134 d.

Weet u wat nu zo leuk is, deze “HUNTER” is een Hollandse duif, geboren aan de Oudendijk.
Nederlandse duiven doen het nog niet zo slecht in België. Kijk ook maar eens naar Luc Sioen.

Goed spelen met de jonge duiven wordt volgens mij dit jaar op mijn hok een probleem. Woensdag een paar kilometer weggebracht. Ze waren zo thuis maar er bleven er weer 15 zomaar een halve dag buiten. Luisteren is al een probleem voor ze. De dag erna zijn we over het water gegaan en ze gelost in Zevenbergschenhoek. Na een uur waren er precies 4 thuis. Kortom op een gegeven moment kwam er een ploegje van 20 en de rest allemaal 1 voor 1. Nu twee dagen later zijn er nog een 15tal onderweg. Maar we gaan gewoon door, het is de dood of de lauweren.

De duiven van Peronne en van Pont st Max maken beide goed 1550 m.p.m.

Het lijkt er op dat beide vluchten vlot verlopen.