Deze week was het echt rustig. Na de vorige week (die nogal hectisch verliep) een verademing. Het schema vorige week was er één van bijzonder veel kilometers. Op zondag naar China. Anderhalve dag duiven kijken. Op woensdag terug naar Nederland tezamen met onze Chinese vriend. Donderdag duiven kijken bij Luc Christiaens, toch ook weer 400 km heen en terug. Vrijdag naar Andre Roodhooft plus een bezoek aan een leuk optrekje daar in de buurt. Alles bij elkaar weer een hele dag duiven. Op zaterdag een ander karweitje n.m. meehelpen met het verhuizen van mijn dochter. Hier kon ik het zwaarste werk overlaten aan de vele vrienden van hun. In de middag was er dan de prijsuitreiking van de Dutch Golden Classic. Een leuke middag die wel wat meer belangstelling mocht krijgen. Maar we hadden een prima ploegje praters aan tafel en dan is het altijd gezellig. Op zondag was het de beurt aan onze eigen duiven. Niet om te verzorgen maar Chaodong was benieuwd naar de jongen, gekweekt uit de Christiaens duiven. Dus wat doe je dan, maar weer een keer duiven kijken. En

s’-middags werd het zelfs nog gekker. Toen moest hij zo nodig gaan shoppen. Je zou denken dat het in China toch allemaal wat goedkoper is. Maar niets is minder waar, hier zijn de zogenaamde merk produkten beduidend goedkoper dan in China. Kijk, namaak koop je in China voor een scheet en drie knikkers en het ziet er nog eens echt uit ook. Maar een chinees met een iets meer dan gevulde portemonnee wil niet de namaak uit zijn eigen land. Met mijn eigen vrouw ga ik bijna nooit shoppen, maar nu liep ik een hele middag in de Rosada outlet store. Het moet toch niet gekker worden. Zondag was het dan zover, Chaodong afgeleverd op Schiphol en snel terug naar het gewone leventje. Maandag op mijn gemak alle duiven op hun plek gezet. Alle ringnummers genoteerd. En nu zit alles een paar maanden op rust.

 

Mijn voorstel, u weet wel over de inkorfbeperking, heeft toch best wel veel stof tot nadenken gebracht. Zelf heb ik heel veel reacties gehad. Er was die week ook heel veel belangstelling voor de website. Tot drie keer meer hits dan normaal op zondag. Dat was wel de bevestiging dat het onderwerp inkorfbeperking heel erg leeft onder de liefhebbers. Maar we gaan het zien wat het deze winter teweeg brengt. Voorlopig gaan wij in de Dordtse Bond de beperking toepassen. Er zal best nog het één en het ander veranderd moeten worden in het computer programma, maar dat is voor later. Inmiddels is het voorstel ook ingediend bij het samenspel Drechtsteden en in de Afdeling 5. Dus het woord is nu aan de clubs.

 

Het is een klein stukje geworden maar het is niet anders. Deze week was gewoon een heel rustige week.