En dan gaan de jonge duiven weer van start. Tot nu toe hebben ze nog niet echt de jonge duiven ziekte gehad. Ik probeer altijd om dit probleem zo gauw mogelijk te krijgen. Dit door ze snel te enten, snel beginnen met opleren, kortom alle dingen die stress veroorzaken. Maar tot op heden hebben ze alleen twee periodes gehad van slechte eetlust. Niet spugen en niet aan de schijterij. Ik hou daarom mijn hart vast als we ze voor de eerste keer hebben ingekorfd. De tijd zal het leren. Tot op heden zijn de twee eerste rondes vier keer weggeweest en de derde ronde één keer. Maar vanaf nu gaan we er elke dag dat het mogelijk is mee rijden. Dan is de grote afvalrace begonnen. Die eindigt op zaterdag 12 september met de vluchten Peronne en Fontenay. We zullen zien zei de blinde.

Na vorige week zaten er op mijn vlieghok nog 12 doffers en 12 duivinnen. Op de mail kwam daar een vraag over. Deze melker was benieuwd hoe het er nu aan toe ging met trainen tijdens het uitlaten. Het gaat natuurlijk altijd makkelijker als de ploeg wat groter is. Maar bij mij vliegen de doffers het hele jaar al uitbundig, daar is niks mis mee. Zo ook afgelopen week, met uitzondering van maandag. Toen was het net een wandel vereniging. Maar de dagen erna was het weer even uitbundig als de  weken ervoor. Met de duivinnen gaat het dit seizoen wat stroever. Voordat de vluchten begonnen vlogen die als gekken. Vanaf de eerste keer dat ik ze de doffers heb laten zien was dit over. De laatste paar weken gaat het van lieverlee wat beter. Maar ik heb mezelf aangeleerd er niet zoveel meer naar te kijken. Het gaat er gewoon om of dat ze gezond zijn en het naar hun zin hebben op het hok. Dan zal je zien dat de uitslagen vanzelf komen.

Komende week wordt het een beetje woekeren met de tijd. Mijn duivenvriend uit China is weer in het land en die zal weer wat willen zien zo hier en daar. Dus het wordt deze week passen en meten om de verzorging toch goed te laten verlopen. Maar het zal wel weer lukken.

Afgelopen week was er een vlucht vanuit Nanteuil. De derde midfond vlucht van dit jaar. Voorlopig hat laatste weekend dat er maar één vlucht wordt vervlogen. Volgende week gaan ook de overnacht fond liefhebbers de degens kruisen vanuit Agen. Peronne en Vierzon staan ook op het programma  dus voor de kijklustigen genoeg te doen.

Voor Nanteuil had ik 20 duiven ingekorfd . Dat waren alle duivinnen (12) en de beste doffers (8).  Dus vier doffers die tot nu toe nog niet veel hadden gedaan kregen een week rust en gaan volgende week naar Vierzon. En u raad het al, dan kan het zo maar zijn dat hun verblijfsvergunning wordt ingetrokken als ze weer te lang op zich laten wachten. Ik ben er niet de man naar dat ze dan nog heel het seizoen mogen blijven omdat anders de verhoudingen in het hok te veel veranderen. Prima als je denkt dat dit zo is. Maar…. ik vind het zonde van het voer wat je er nog in stopt. Je kan het trouwens ook positief bekijken en gedurende het seizoen komt er plaats om de goede een extra broedhok in te laten pikken  en dat is iets waar ik nu wel in geloof. Het territorium is volgens mij zeer belangrijk om de ploeg een beetje aan de gang te houden.

Terug naar Nanteuil, het werd weer een vlucht zoals je  elke week wel  zou willen. Ik heb dan niet over het weer want dat is ieder week weer wat anders. Maar ik heb het over de uitslag. Deze keer had ik de snelste duif van heel de lossing. Het was ook nog eens met de eerste getekende. Inderdaad het was weer de “TURK” die het eerste over de antenne liep. Deze doffer vliegt dit jaar een schitterende erelijst bijeen. winnaar-starterTot nu toe 8 prijzen van 8 vluchten waarvan 6 keer één op 100. Van Nanteuil liet hij meer dan 21.000 duiven zijn staart zien op de finish.

De uitslag was in de kring tegen 2235 duiven:  1-6-7-15-35-36-41 etc en in totaal 15 prijzen van de 20.

In rayon Oost van afdeling 5 tegen 8709 duiven:  1-28-30-51 etc.