De eerste duif op mijn hok vanuit Blois was “SEMIBASSIE”. Zoals de naam al een beetje laat doorschemeren is het een 50 % Verkerk duif. Haar vader is een broer van de beroemde “SOLANGE”, superduif op het hok G & S Verkerk. Haar moeder is een dochter van de “KANNIBAAL” van ons zelf. Langs beide kanten dus kleinkind Olympiade duiven. Deze “SEMIBASSIE” is een duif van 2011 en normaal zou zij op deze leeftijd niet meer op mijn vlieghok zitten maar in de kweekafdeling. Het is een goede maar geen super, won als jong 8 prijzen. In 2012 ook 8 prijzen oa: 1e Nijvel 1105 duiven, 11e Lille 16453 duiven en Argenton 18e tegen 1175 duiven. In 2013 14 keer prijs met de 9e Meaux 3466 duiven, 3e Nijvel 3601 duiven en de 7e Nijvel 1236 duiven. In 2013 heb ik van alle vliegduiven ook jongen aangehouden en een jong van haar won de 3e Nat Troyes tegen 13.664 duiven. Dus alle reden om haar een kans te geven op het kweekhok.  In 2014 naar het kweekhok tezamen met de doffer waar ze ook op het vlieghok aan gekoppeld was. Alleen eieren leggen daar had ze geen zin meer in. Heb haar twee maanden op het hok gelaten, maar al wat er kwam geen eieren. Ga dan maar weer naar het vlieghok was mijn gedachte. Wat denkt u, binnen twee weken zat ze op eieren. Ben er toen maar weer mee gaan vliegen. Zij won in 2014 nog  15 keer prijs waarvan de 8e op Argenton tegen 1099 duiven en de 5e Duffel 2670 duiven. Dit jaar heeft ze tot nu toe 5 prijzen en dan afgelopen week vanuit Blois de 13e prijs in de  afdeling tegen 15515 duiven.

Op Blois waren 19 duiven mee. Waaronder vier oude duiven, die alle vier prijs wonnen. Ook waren er 15 jaarlingen mee, een deel om te testen, maar ook een deel wat hun nog langer verblijf op het hok moest waar maken. Tot half zeven waren er 13 thuis. Dus nog zes weg, bij thuiskomst van het afslaan waren er twee bij. Zij krijgen op één na nog even het voordeel van de twijfel. Vroeg in de ochtend was er nog één present. De drie die toen nog weg waren hadden tot dan toe met zijn drieën op zeven wedstrijden de prijzen 32-43-249 gewonnen. Van deze drie is dus hun verblijfsvergunning ingetrokken.

Bij de duiven die wel op tijd waren was een duivin die werkelijk helemaal van het padje was. Ze begon bij thuiskomst om te weigeren naar haar eigen hok te komen. Ze viel op de schuur. Ze viel op het dak van het huis. En op een gegeven moment viel ze op het hok van de jongen en pardoes op een antenne, dus gechipt was ze. Maar nog steeds niet binnen. Inmiddels al 15 minuten verstreken. Toen ging ze het helemaal bont maken. Achter het hok bij de buren, op het huis van de buren, aan de slootkant in het raam bij de kwekers overal viel ze. Behalve op het hok waar ze moest zijn. Alles bij elkaar heeft het 45 minuten geduurd eer ze eindelijk binnen kwam. U begrijpt wel dat ook deze duivin haar verblijfsvergunning heeft verspeeld.

Zo gaan we het seizoen verder met 12 doffers en 12 duivinnen.