Dan staan we weer voor de eerste vlucht van 2016. De wintertijd is voor ons duivenmelkers een lange tijd. Maar nu komt er een beetje vaart in. Over precies vijf weken hebben we de eerste kans om in te korven. Ik vind altijd, wanneer de viering van de GOUDEN DUIF is geweest, dan zijn we zo weer aan het vliegen.

De komende vier weken staan in het teken van de verkopingen van de Dutch Golden Classic. Iedere zaterdag in maart is het raak, dan kunt u naar de Dordtse Bond komen. Jonge duiven met een Gouden ring kunt u dan komen selecteren en eventueel aanschaffen. Zelfs al koopt u niks dan nog is het best gezellig op zo’n middag. Ben benieuwd of we veel nieuwe klanten kunnen begroeten. Het werkgebied voor de kopers is namelijk uitgebreid met de leden van het samenspel Gouwe & IJssel.

Even terug naar de GOUDEN DUIF viering. Melkers die hier jaarlijks komen weten dat er iedere keer een sensationele verkoop van geschonken duiven is. Iedere schenker doet ook zijn uiterste best om iets van zijn beste duif of kweekkoppel daar te brengen. Je hebt daar ook het gevoel dat je geschonken duif op juiste waarde wordt geschat en verkocht. Opbrengsten van een paar duizend euro per duif is daar meer gewoonte dan uitzondering. Maar dit jaar was er een record opbrengst, werkelijk ongelooflijk. Ik ga niet iedere schenking opnoemen, maar twee geschonken duiven wil ik u niet onthouden. Zo was er de schenking van Rik & Jan Hermans zelf, een zusje van “FRIENDSHIP” de nationale winnares van afgelopen jaar. Dit duifje werd voor 13.000 euro aan de man gebracht. Maar de topper was dit keer voor een andere liefhebber. De schenking van Ad Schaerlaeckens bracht een recordopbrengst van 16.000 euro op.12768298_1186324531378515_652576922026703996_o

Met dit soort opbrengsten kun je nog eens een feestje bouwen. En dat werd dan ook gedaan. Ik denk dat er nog nooit zo veel volk aanwezig was als deze keer. Het was weer super.12764336_1186324904711811_8738149557239169819_o

Op mijn eigen hok heb ik deze week de geslachten gescheiden. Ze zitten vanaf nu dus los. Heb trouwens op de website van Willem de Bruijn gelezen dat hij hetzelfde heeft gedaan deze week. Met al die websites kom je nog eens wat te weten. Mijn bedoeling is om ze vanaf nu niet meer te koppelen en ze verder zo te behandelen zoals ik ook de jongen behandel. Heb enige tijd geleden geschreven dat het koppelen doormiddel van de tussendeur open te doen een drama was. Na een week zat er nog maar 10% gekoppeld. Nu bij het scheiden van de geslachten waren er inmiddels 24 koppels die een ei hadden gefabriceerd. Dus toch nog 8 doffers die vrijgezel waren. Of in ieder geval geen vaste verkering. Vanaf afgelopen week gaan ze ook weer dagelijks trainen. Niet met de auto maar gewoon aan huis voor alle duidelijkheid.