Zaterdag zijn we met zijn vieren naar de Olympiade in Brussel geweest. Normaal gesproken gaan we natuurlijk met de auto op pad. Deze keer was het heel goed te doen met de trein. Vanuit station Dordrecht rechtstreeks naar Brussel Centraal. Uit het treinstation was het precies 2 minuten lopen naar het meeting centre. Het langste oponthoud was eigenlijk om het centre binnen te komen. Iedereen werd gescand alsof we met het vliegtuig mee moesten. Ook je jas moest je inleveren bij de ingang. Het zal tegenwoordig wel nodig zijn zullen we maar denken. Het was al met al best wel een drukte om binnen te komen.

Ook binnen was het op een gegeven moment een drukke bedoening. En ik vond dat ze het met de gekozen accommodatie best hadden getroffen. Alles stond lekker ruim opgesteld en je kon overal ondanks de drukke goed bij komen. Het was natuurlijk allemaal weer heel veel van hetzelfde. Wat anders was waren de vele buitenlanders. Het viel echt op dat er zoveel belangstelling vanuit het buitenland aanwezig was. Zo was er een heel grote stand vanuit China. Daar werd natuurlijk veel aandacht geschonken aan het Chinese nieuwjaar, (het jaar van de haan) dat dit weekend was begonnen.

Ook op de buitenlandse televisie werd aandacht geschonken aan de olympiade.

Niet alleen vanuit China was er belangstelling, ook Thailand was present om hun one loft races te promoten.

Wij hebben aardig wat tijd doorgebracht bij de stand van PIPA. Hier werd gratis bier geschonken, en we zijn niet voor niets Hollanders. Bovendien kwamen we hier veel kennissen tegen die we al een heel tijdje niet hadden gezien. En een praatje maken met melkers die je anders niet zo snel tegen komt, dat is voor mij de hoofdreden waarom ik zo graag naar zo’n evenement toe ga. Chantal was zeer verbaasd om mij te zien. Of was het omdat ik een pilsje afsloeg?

Al met al denk ik dat het een geslaagd evenement is geweest. Wij hebben er in ieder geval een goed gevoel aan over gehouden.