Het zit er bijna op, 2015 is op een paar dagen na weer verleden tijd. Wat zal het nieuwe jaar weer brengen? Misschien wel een nieuwigheid als inkorfbeperking. Eigenlijk een negatief woord maar het is volgens mij noodzakelijk om de duivensport geloofwaardig te houden. Afgelopen maandag was er op initiatief van het afdeling bestuur een informeel onderhoud met een tiental “grote” melkers. Men wil de vinger aan de pols houden van wat er op dit moment leeft in alle takken van onze sport. Dat de meeste “kleine” liefhebbers hier niet op tegen zullen zijn dat staat voor mij als een paal boven water. Wie anders beweert neem ik met een korreltje zout. Hoe de “grote” melkers hier over denken kan je eigenlijk ook zelf wel bedenken. Maar om de discussie zuiver te houden is zo’n bijeenkomst natuurlijk wel zo prettig. De algemene tendens was hier toch wel “als het kan, laten zoals het is”. Is dit onmogelijk dan maar twee uitslagen één met de 30 bovenste van de inkorfstaat en één met alle duiven. Eigenlijk had ik niet anders verwacht. Aan het eind van de discussie werd mij wel duidelijk dat het bestuur op de volgende vergadering er beter aan doet om een goed uitgewerkt voorstel te deponeren en daar over te stemmen. Als ze op deze vergadering iedereen aan het woord laten die denkt dat hij wat te vertellen heeft dat in zijn straatje past, dan kan je er wel een weekendje voor uittrekken. Vond wel dat het bestuur gerust zo’n informeel gesprek met wat melkers die aan de weg timmeren meerdere keren mag doen.

Heel iets anders: meerdere malen per jaar word ik benaderd of ik wat eieren, jongen of oude duiven wil verkopen. Melkers die dit aan mij vragen weten ook dat ik sinds de verkoop in 2008 nagenoeg geen duif meer heb verkocht. Des te mooier is het dat ik in de duivenbladen meermaals mijn naam terug zie van melkers die nog steeds succes hebben met duiven van mijn hok. Het niet verkopen van duiven is niet omdat ik een ander geen goede duiven gun, maar dit is een stukje rust wat mijn vrouw en ik na een 15 tal drukke jaren (voor de verkoop in 2008) nastreven. Wie op dit moment perse nog steeds duiven van mijn hok wil bekomen krijgt op 29 december a.s. een uitgelezen kans.

Dan verkoopt de Combinatie Mulder-Vos hun totale kolonie duiven. Deze mannen hebben een prima hok met duiven die voor 90% bestaat uit duiven bij mij vandaan. Heb je echt interesse dan moet je het onderstaande linkje aanklikken en zie je de complete verkooplijst.

Verkooplijst Comb. Mulder-Vos.

Het is dit keer een heel kort stukje wat ik wil besluiten met alle vrienden en vriendinnen, lezers en lezeressen prettige feestdagen en een voorspoedig 2016 toe te wensen.