Het was me het weekje wel. Over de afdeling perikelen is genoeg gezegd en geschreven dus daar laat ik het maar bij.

De jonge duiven van de eerste twee ronden heb ik nu drie keer opgeleerd. De eerste keer doe ik ze altijd enkele uren in de mand en rij er dan een paar kilometer mee voordat ik ze loslaat. Die eerste keer stond er wel veel wind en dat hebben ze geweten.  Het eerste duifje arriveerde pas na een half uur. Na een vol uur was ongeveer de helft thuis, op een ploeg van 25 stuks na kwamen ze allemaal  met één, twee of hooguit drie tegelijk terug. Kwam er bij de dagsluiting een tiental te kort van totaal 88 jongen. De volgende dag zijn er nog een stuk of vijf gekomen. Na een dag rust weer naar dezelfde plaats en toen ik thuis kwam zat alles al binnen, dacht ik… Maar bij een ruwe telling toen ik de luiken ging sluiten kwam ik er toch weer vijf tekort. Met een weekend er tussen op maandag weer ingepakt en toen voor de eerste keer over de Moerdijk (water)  gegaan. Bij deze lossing is mijn ervaring door de jaren heen dat ze er altijd lang over doen om de eerste keer over het water te gaan. Zo ook deze keer, het duurde wel 45 minuten eer dat de eerste ploeg thuis kwam. In de avond waren er weer vijf minder. Als het hier bij blijft is het prima. Op dinsdag zag ik aan de jongen dat er iets niet helemaal pluis was. Ze kwamen wel naar de voerbak maar de helft ging een beetje met het voer lopen gooien. Heb ze hierna niet meer los gehad omdat ik dacht dat ze wel aan de schijterij zouden gaan (dat is ieder jaar zo dus waarom dit jaar niet) na de eerste trainingsvluchtjes. Tot nu toe is de mest eigenlijk perfect, maar de lust om te eten is compleet weg. Heb ze ook heel de week nog niet los gelaten want als ik ergens een hekel aan heb is het wel een duif die niet luistert. Wel heb ik heel de week bijna dagelijks één of meerdere jongen terug gekregen. Maar zonder uitzondering waren deze allemaal in meer of mindere mate gewond. Het zal vanaf nu wel beter gaan.

Het weer wil dit seizoen nog niet echt meewerken. Is het gedurende de week meestal best wel aardig weer maar als de zaterdag in beeld komt gaat het geheid mis. Zo zag het er deze week ook weer naar uit. De hele week was het vooruitzicht voor zaterdag veel regen en wind. Gelukkig is dat alleen bij wind gebleven maar het was wel heel veel wind. Als het zo hard waait moet je het meestal van de ervaring in je ploeg hebben. Als je dan aangewezen bent op je jaarlingen is het meestal wat minder met dit weertype. De duiven werden gelost om 10.00 uur in Pont st Maxcense dat wil zeggen 314 kilometer voor ons. het-vieren-van-de-winnaar-op-podium-17292182We waren samen met de mannen die elke week komen kijken er wel van overtuigd dat ze ruim 100 kilometer per uur zouden gaan. En dat klopte, ruim binnen de drie uur vliegen viel de “TURK” op de klep. Hij was er zo onverwachts dat we hem alleen de drie laatste meters naar de klep zagen gaan. Het was echt de finish van een winnaar.

De totaal uitslag was ook prima, in de kring tegen 3603 duiven win ik: 1-7-18-21-22-34-66-78-98 en in totaal 17 prijzen van de 29 mee.