Het begon met het weerbericht, dat zag er heel slecht uit voor het weekend, zelfs zo slecht dat mijn broer en ik besloten om deze week de vluchten te laten voor wat ze waren en niet in te korven.
Dan kwam het bericht dat de afdeling op donderdag ging inkorven voor een iets kortere vlucht vanuit Niergnies met de jonge duiven en vrijdag te lossen.
Na een kleine vergadering met het personeel (zijn we zelf) besloten we alsnog de jonge duiven mee te geven.
Voor de oude duiven waren we vastbesloten om niet mee te doen.
Alles bij elkaar gaf deze vlucht geen goed gevoel, eerst het inkorven op woensdag en de concurrentie op donderdag met daar bovenop het weerbericht van een heel weekend klote weer was deze keuze niet moeilijk.
Op de inkorfdag (woensdag) zag het er naar uit dat de duiven zoals aangenomen op verschillende vergaderingen op zondag met de auto naar huis zouden komen.
Deze afspraak bleek later ineens niet meer van toepassing want er werd al vanuit gegaan dat men eventueel tot maandag zou blijven staan.
Het zou handiger geweest zijn om dit besluit voorafgaande aan de inkorving mede te delen.
De beslissing om op vrijdag te gaan concoursen was een goede beslissing.
Daarmee werd er een hoop saggerijn weggenomen bij de liefhebbers van het jonge duiven spel (die toch al hun spel in een rap tempo wordt afgenomen).
Het werd een vluchtje met nogal wat buitjes onderweg maar ondanks dit een vlot verloop met weinig tot geen verliezen, zo zie je maar dat de duiven best wel ergens tegen kunnen al denk het IWB van niet.
Hoge snelheden werden er behaald, voor de derde keer van vier vluchten maakten de snelste duiven rond de 100 kilometer per uur en meer.
Nadat onze jongen in het begin van de week nog helemaal geen eetlust hadden werd dit gedurende de week gelukkig een stuk beter maar trainen nog steeds ho maar.
Het werd daarom de uitslag waar we bang voor waren maar niet op zitten te wachten.
Vorige week waren er twee achter gebleven, twee kwamen er gewond terug en één hebben we verwijderd, zo kwamen we deze week met 94 duiven aan de start.
Opvallend was wel dat niemand in ons clubje echt op tijd zat in de kring, de 1e in de club had nu de 48e in de kring tegen 1929 duiven.
Zelf wonnen we de 51e-61e-67e-72e-76e enz. met in totaal 50 prijzen.
Het enige positieve was dat ze elkaar goed opvolgde en maken 23 prijzen 1 op 10.
Zo is er volgende week alle ruimte voor verbetering.
Op zaterdag werd het voor de nationale vlucht vanuit Chateauroux ( ja u leest het goed de vlucht werd zo maar even 29 kilometer ingekort) toch nog een redelijke meevaller.
Alhoewel dit meer geluk dan wijsheid was volgens mij.
In België werden de vluchten verder dan Bourges uitgesteld en ik vind dat zij meestal meer risico in hun losbeleid hebben dan wij.
Maar de zogenaamde nationale Olympiade vlucht zal lossen wel een zetje hebben gegeven.
Het werd een vlucht voor mij van generlei waarde, veel wind en best wat buien onderweg zijn geen criteria waarmee je kwaliteit kunt herkennen.
En toch werd de vlucht gewonnen door de mannen die op dit moment de beste duiven voor de dagfond in Nederland op hun hokken hebben, namelijk Verkerk & Verkerk uit Reeuwijk.
Het resultaat van een eenvoudige optelsom maakt dat er op dit moment tegen deze mannen haast niet te vliegen is.
Al tientallen jaren wordt er met alle duiven (en dat zijn er niet weinig) op deze vluchten gespeeld en geselecteerd.
Als er dan een speciale duif tevoorschijn komt wordt die ook niet verkocht.
En dit doorgedreven systeem tezamen met de massa die ze inkorven zorgt er voor dat ze op dit moment haast niet te kloppen zijn.
Natuurlijk is het niet leuk voor de concurrentie maar ik ben toch wel blij dat ik niet wekelijks met die honderden duiven moet gaan zeulen.
De 100 jongen waar wij mee bezig zijn vind ik al een opgaaf.
Maar zij doen dit wel en het resulteert iedere keer in een geweldige uitslag, zo ook deze zaterdag was het weer bingo.
De buien en de harde wind zorgde er voor dat de eerste duiven best nog redelijk uit elkaar kwamen.
Zo wint Verkerk & Verkerk de 1e met een duif om 12.50 uur en hun tweede duif laat 23 minuten op zich wachten maar die wint nog de 11e tegen 3333 duiven provinciaal, dan komt de trein goed op gang en pakken ze er 14 in 8 minuten.
Maar om nu helemaal iedereen in de put te praten het volgende: er werden door die mannen 117 duiven meegegeven en die winnen 68 prijzen, mooi toch.
Dat maakt dat er 49 geen prijs winnen.
Dit zijn er ook heel veel, zelfs zoveel dat er maar één melker in de hele uitslag er meer mee heeft als deze 49 namelijk 51.