Een ander woord heb ik er niet voor zoals de duivensport op dit moment voortkabbelt.
De duiven daar is sowieso niet veel werk aan op dit moment, eten geven en schoonhouden dat levert elke dag ongeveer een half uur werk op.
Het enige wat je nu moet doen is opletten of ze er een beetje gezond bijlopen.
Als ze op dit moment niet gezond kunnen blijven heb je ofwel een heel groot probleem dat je opgescheept zit met duiven die een natuurlijke gezondheid ontberen ofwel een heel slechte accommodatie waarin ze moeten vertoeven.
Beide redenen kun je zelf oplossen zonder al te veel problemen.
Duiven die nu zonder medicijnen niet gezond kunnen blijven daar is maar één oplossing voor en dat is een enkele reis naar de eeuwige vliegvelden.
De slechte accommodatie kun je oplossen met de vriendelijke hulp van Hornbach en een kijkje nemen bij wat liefhebbers in de buurt hoe hun hok er uit ziet.
Zo kom je uiteindelijk met een beter gevoel de winter door.
Saaiheid voorkomen kun je door naar buiten te gaan en één of andere bijeenkomst van duivenmelkers te bezoeken, maar mijn vraag is dan waar en/of wat is er te beleven.
U zult wel zeggen daar heb je hem weer, maar ik vond in de winterdag de publieke verkopingen iedere keer opnieuw een reden om mij niet te gaan vervelen en met gelijkgestemden er een leuke middag van te maken.
Op een zeldzame uitzondering na, zijn die er tegenwoordig niet meer, en als ze er nog zijn zoals de fameuze GOLDEN TEN verkoping van sportblad De Duif dan is het voor de gewone portemonnee in ieder geval niet meer mogelijk om je kolonie te versterken gezien de fabelachtige bedragen die betaald worden voor het aangeboden materiaal aldaar.
Sinds de intrede van het internet in de duivensport zijn er veel mogelijkheden om je hok te versterken maar het zou leuk zijn als je die duiven op zijn minst hebt kunnen beoordelen in de hand maar dat is op een uitzondering na bijna onmogelijk.
Het is vele malen belangrijker geworden wanneer je wat te verkopen hebt hoe de stamkaart er uit ziet dan dat ze misschien nog ergens op een uitslag hebben gestaan.
Trouwens verkopingen die geen totale verkopingen zijn en waar oude duiven worden aangeboden (meestal een handje vol) zijn ordinair gezegd gewoon opruimingen, niets meer en niets minder.
En om de verveling te doorbreken zijn er dan de kampioenenhuldigingen, dat zou inderdaad kunnen maar inmiddels weet ik wel beter en zijn die aan mij niet besteed.
Maar over een paar weken gaan we weer koppelen en komt er weer wat leven in de brouwerij.

We hebben nog een paar leuke berichtjes gekregen vanuit de U.S.A. waar Harry Castelanos een aantal jaren terug (ook nog in 2023) onze duiven heeft ingevoerd en daar zeer succesvol mee is.
Zijn we stiekem toch wel een beetje trots op.