Als je ze van tevoren moet verzinnen zou je het niet geloven. Maar soms gebeuren ze echt. Als ik u vertel dat de winnaar asduif grote midfond in België een wonderbaarlijk goede duivin is, dan zal u denken dat is niet iets bijzonders, dat was vorig jaar ook zo. Inderdaad dat was vorig jaar ook zo. Misschien wordt het al een leuker verhaal als ik u vertel dat het dezelfde liefhebber als vorig jaar is. Namelijk Willy Daniels uit Kessel. Ja inderdaad, de man die alleen maar met een handvol duivinnen de strijd aanbind met een ieder die denkt dat hij betere heeft. Bij voorbaat voor de meesten een verloren zaak. Maar de story is nog niet compleet. De winnares 2016 en de winnares 2017 zijn ook nog eens volle zusters van elkaar. Heb ze beide in mijn handen gehad en ik kan u verzekeren dat er weinig duiven zo compleet zijn. Een droom als je ze mocht bezitten.
Inmiddels zijn beide duiven niet meer eigendom van Willy maar gaan een paar liefhebbers in China gelukkig maken. Heb begrepen dat de winnares van dit jaar voor een record bedrag is getransfereerd. Ben er van overtuigd dat de nieuwe eigenaren veel plezier aan deze duiven gaan beleven.

Het hok met de kleine rennetjes bij Willy Daniels

Heb de laatste jaren veel nationale asduiven in mijn handen gehad. En laat u niet wijsmaken dat er nationale asduiven rond vliegen waar het één en ander aan mankeert. Het zijn allen (in ieder geval die ik mijn handen heb gehad) zonder uitzondering complete duiven. Dan heb ik het over asduiven, niet over nationale winnaars. Nationale winnaars heb ik er inmiddels ook al tientallen in mijn handen gehad en daar zitten heus wel eens duiven tussen waarvan je denkt hoe is het mogelijk.
One-eye cold is op dit moment een groot probleem bij ons in de club. Alle leden zonder uitzondering kampen op dit moment met dit probleem. Het is er altijd al geweest in meer of mindere mate. Maar zoals het zich manifesteert de laatste jaren is het toch echt een plaag aan het worden. Je kan er de klok op gelijk zetten, als er eenmaal een paar vluchten gespeeld zijn, zijn ook de “OOGJES” er weer. Is er iemand onder de lezers die mij kan vertellen hoe dit probleem is te tackelen? Zijn er bijvoorbeeld voorbehoedende entingen, is er een medicijn wat goed werkt. Kortom wie helpt mij een stukje verder in de bestrijding van dit probleem. Ik weet ook wel dat er prima producten zijn waarmee het binnen een paar dagen is opgelost. Maar bij eventuele controle sta je gelijk een paar jaar buitenspel. Nogmaals, wie heeft er op zijn manier een oplossing voor gevonden en wil dit met ons delen.
Bij mijzelf waren er vorige week 9 thuis die een ontstoken ooglid toonden. Deze week zijn er daar weer 7 van mee op de vlucht. Intussen wel in totaal 16 duiven thuis die er deze week mee opgescheept zitten. Dit kan nooit goed blijven gaan en ga ook deze week niet erg enthousiast op mijn jongen zitten wachten. Maar wie weet hebben we ook eens een overwaaier.
De afgelopen weken heeft u in de gespecialiseerde pers kunnen lezen van de super transfer van Neymar. Maar liefst meer dan 200 miljoen wordt er neergeteld bij zijn overstap naar een andere voetbalclub. Grenzen worden hiermee verlegt, waar gaat dit eindigen. In de duivensport zijn we op transfergebied de laatste weken ook de grenzen aan het verleggen. Was het in het begin van de week met de superduif van Willy Daniels al ongelooflijk wat een bedrag ze daar voor over hadden, dit weekend werd ook de asduif fond in België verkocht. De laatste info die ik hierover kreeg was dat er een nog hoger bedrag op de tafel lag dan voor de duif van Daniels. Er zou inmiddels 430.000 euro voor deze duif zijn geboden. Net als goede voetballers zijn ook de goede duiven in de toekomst niet meer te behouden.
Ook deze week weer twee vluchten, Pont St Max met de jonge duiven en Asse-Zellik voor de nalijn. Eerst maar even de te verwachten slechte uitslag met de jonge duiven. Zoals vermeld zaten er 16 thuis en gingen er in totaal nog 32 mee. Het eerste duifje was er één die vorige week niet mee was geweest. De snelste duiven kwamen aan 1570 mpm. Die van mij aan 1498. In de club tegen 211 duiven 4-10 en 16 in totaal 10 prijsjes. In de kring tegen 1591 was het een schamele 46-92 en 131. Maar we hadden gelukkig nog een vlucht. Asse-Zellik, voor mij 103 km. In totaal had ik 54 duiven mee te weten 13 oude en 41 jongen van de tweede/derde ronde. De eerste duiven maken ook hier iets boven de 1570 mpm. In de club waren 394 duiven daar won ik 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 enz
In de kring tegen 2570 duiven gaf dit 3-5-6-8-9-11-14-16-20-22 etc. De 13 oude duiven wonnen 100% prijs. De jongen wonnen 21 prijzen.
Voor de komende week moet er toch iets veranderen wil ik nog inkorven voor de vlucht Fontenay. Maar je weet het met duivenmelkers, hoe korter naar het inkorven hoe positiever men er over denkt om mee te doen. We gaan het zien.