Zijn toch niet zo duidelijk als ze zouden moeten zijn. Ondanks het gebruik van één en dezelfde computer was het mij vorige week toch niet geheel duidelijk wie nu mijn eerste duif was. Vorige week kreeg ik bij thuiskomst vijf duiven tegelijk. Bovendien waren de eerste twee duiven in dezelfde seconde over het elektronisch systeem gelopen. Maar nu komt het, op de clubuitslag stond de 643 als eerste duif en de 541 als tweede geconstateerde. Op de uitslag in het rayon zou je dan verwachten dat dezelfde volgorde wordt aangegeven, maar hier is de 541 mijn eerste duif en de 643 de tweede. Toch heel vreemd lijkt mij als beide uitslagen uit dezelfde computer komen.

Deze week opnieuw vijf duiven tegelijk waarvan de eerste twee weer in dezelfde seconde geconstateerd worden. Deze keer worden deze duiven niet verwisseld in de verschillende uitslagen. Maar dan vraag ik mij wel af als die twee duiven dezelfde snelheid maken, wat is dan het criterium waarmee de volgorde bepaald wordt, of kan het zelfs zo zijn dat je beide duiven winnaar van de wedstrijd mag noemen. Nog vreemder wordt het als er per ongeluk zo’n goede duif tussen zit dat hij kan wedijveren voor een asduif kampioenschap. Kan ik dan beide duiven vermelden als winnaar en een 1e prijs op hun beide palmares bijschrijven? Het probleem wordt nog ingewikkelder als dit niet mag en je uitslagen voorgeschoteld krijgt als in het eerste geval.
Zou iemand mij kunnen vertellen hoe het nu precies zit, ik ben echt benieuwd.

Over naar de vlucht van afgelopen week. Zoals u al heeft gezien in het begin van dit stukje werd het voor mij en mijn duiven een zeer succesvol vluchtje. Zo zie je maar dat je ook van een vluchtje van maar 100 kilometer prima kan genieten. Want dat was afgelopen zaterdag, genieten. Lekker weer en duiven die als door de duivel achterna gezeten naar huis komen. Het is alleen te hopen dat het niet het enige weekend gaat worden waarin we echt kunnen genieten. Want dat is de andere kant van onze hobby, wel eens nagegaan hoeveel weken je echt geniet van een vlucht? Ik kan u met zekerheid vertellen dat dit niet gaat meevallen. Maar deze zit voor mij in de knip.