Deze week zat het mee en zat het ook een beetje tegen. Een tegenslag was afgelopen woensdag toen Pa (die bij ons inwoont) naar het ziekenhuis moest. Na een kleine inzinking en wat onderzoeken mag hij waarschijnlijk morgen weer naar huis.

Dit jaar heb ik de oude duiven precies één keer getraind. En deze week dacht ik zo, laat ik ze eens een keertje wegbrengen. Nu, dit ging dus niet zoals verwacht. Alles ingepakt en op naar de grens. Onderweg op de radio een bericht dat er een flinke vertraging naar de grens toe was. Dus net voorbij Breda heb ik ze toen losgelaten. Was eigenlijk al niet normaal dat ze er nog niet waren toen ik thuis kwam. Maar het duurde toch wel een kwartiertje eer de eerste duiven arriveerden . Toen was er binnen no time ongeveer 90% thuis. Maar achteraf waren er twee gewond en ook nog twee die pas in de avond terug kwamen. Dus niet echt een ideale oplering.

De jonge duiven waren twee weken terug geënt tegen pokken, zoals al eerder vermeld. En zoals het meestal gaat na een enting of een andere stress gevoelige handeling was het deze week weer raak. Dat wil zeggen geen eetlust en vieze mest. We gaan ze een dag of vier/vijf binnen houden. Ook het voeder regiem wordt bijgesteld. En dan zal het ergste over een dag of tien wel weer over zijn. Zoals u weet geef ik de jongen hiervoor geen medicijnen . Misschien zie ik het verkeerd maar ze moeten toch wel ergens tegen kunnen vind ik.

Dit jaar is mijn systeem helemaal op de schop gegaan. Ben het over een andere boeg aan het gooien. Zo liep ik al jaren met het idee om mijn oude duiven eens gewoon op het jonge duivenhok te laten zitten. En dit jaar heb ik de knoop doorgehakt en zitten de oude duiven nog gewoon op hun jonge duiven stek. Ook dit jaar voor het eerst een deel van mijn duiven verduisterd nm. de duivinnen. Deze week ben ik met dit verduisteren gestopt. Zal er wel niets mee te maken hebben maar de eerste vier weken telkens een doffer voorop en deze week drie duivinnen.

Door het veranderen van systeem had ik geen duiven om te plaatsen waar normaal mijn oude duiven vliegen. En dit hok wilde ik blijven gebruiken zodat ik de TURK niet van hok moest veranderen. Zo zitten er nu nog drie doffers op dit hok. Misschien wel iets te weinig want de TURK vliegt normaal zijn prijzen maar is beslist nog niet op het niveau van vorig jaar.

Deze week zag het er bij voorbaat niet gunstig uit als het gaat om de windrichting. In het samenspel zou het moeilijk worden om een uitslag neer te zetten. Maar dat wil nog niet zeggen dat je daarom de moed maar op moet geven. Ondanks alles had ik er deze week best vertrouwen in dat de duiven goed zouden afkomen. Maar met al die vernieuwingen moet je het altijd nog afwachten of dat zelfvertrouwen gegrond is.

De duiven van onze afdeling werden niet zoals op het vliegprogramma stond in Peronne gelost maar de lossingscommissie had in al hun wijsheid besloten iets meer landinwaarts te gaan en Laon als losplaats te kiezen. Met dit prachtige weer ging men pas lossen vanaf 9 uur. Wij waren om 9.30 uur aan de beurt. Wel waren we op die manier al voorbereid op de hoge snelheid die de duiven zouden gaan maken. De eerste duiven van de lossing om 9 uur gingen zelfs 1800 meter per minuut. Dat was uiteraard aan de kust op Flakkee. De vroegste duiven die we door kregen van de tweede lossing maakte ongeveer 1750 meter. Jan Ouwerkerk belde nog dat we om 2 over moesten pakken. En dat had hij aardig ingeschat, om 01 met 38 sec zat de eerste bij ons op het systeem. Al met al kwamen ze best vlot af en met het naar de club gaan moesten er nog maar drie komen. En hierbij zat weer de volgende tegenslag . Mijn favoriete duivin de 600 is achteraf de enige achterblijver. De uitslag was in de club tegen 603 duiven 2-5-6-7-22-23-24-28 En in het rayon tegen 1600 duiven 2-6-7-9-35-39-40.