Er was afgelopen donderdag veel onbegrip onder de liefhebbers toen er vanuit de NPO een bericht kwam dat de dagfondvluchten voor het aankomende weekend allen waren afgelast.
Maar waarschijnlijk kon er wel gelost worden vanaf kortere afstanden.
Ook ik werd er niet echt happy van, ik vind dit namelijk DE vluchten waar je als duivenmelker naar uit ziet en als er dan bij voorbaat al een streep door gaat dan wordt je daar niet vrolijk van.
Voor mij het zoveelste bewijs dat er voor ons wordt beslist door ofwel de goedwillende amateurs van het IWB ofwel schiet het NPO bestuur in de stress want misschien vind de Partij voor de Dieren hier wel wat van.
Vorig jaar was er een soortgelijk weekend, maar toen was er op zondag geen vuiltje meer aan de lucht en was het een miskleun van de bovenste plank.
Blijkbaar had het bestuur hier niet veel van geleerd en ging men op donderdag maar opnieuw de weervoorspeller uithangen, maar weten zij niet dat een professionele voorspeller er ook heel vaak naast kleunt.
Het had veel logischer geweest om gewoon in te korven en afwachten wat de zondag gaat brengen en dan als het toch niet lukt ga je rijden naar een plek waar het wel kan.
Deze keer hadden de bestuurders het geluk aan hun zijde en was het slechte weer hun goedgezind, er kon namelijk niet gelost worden op de vluchten beneden Parijs.
Hopelijk is dit geen aanzet naar meer van deze onzin.

Op eigen hok.
Zijn we het duivinnenhok gaan verbouwen.
De reden hiervoor is dat er een paar bij zijn die hun verenpak beschadigen als ze opgesloten zitten.
Wij hadden bij de vliegduivinnen twee van die rekken met ieder 20 vakjes waarin wij de duiven konden opsluiten met voor ieder vakje een deurtje.
Om het onderling paren tegen te gaan leek ons dit de beste oplossing en ook de makkelijkste aangezien we er duif voor duif achter vandaan konden pakken.
Maar… de duiven dachten daar anders over en een paar bleven maar tegen die deurtjes duwen en daar dan hun verenpak danig mee in de war schopte.
Goede raad is duur en hebben op vrijdag (de duiven waren toch ingemand) het hok compleet verbouwd en geprobeerd de vroegere oplossing te kopiëren.
Het ziet er na de verbouwing zo uit:

Afgelopen zaterdag uitgesteld en zondag moesten we ook lang wachten maar uiteindelijk hadden we een heel mooi vluchtje vanaf Arras/Grevillers, dat is voor ons 230 km.
Een wind vanuit het Noorden en de eerste duiven maken goed 1200 meter.
Onze doffers vliegen de laatste twee weken aan huis net tien minuten en dit terwijl hieraan voorafgaande ze echt goed trainden.
De duivinnen daarentegen trainen echt goed en zien er prima uit.
Dus hadden we twee doffers voorop, dat is duivensport.
We hadden 34 duiven mee en vliegen 27 prijzen in de afdeling maar daar hielp de wind wel een handje aan mee.
Tegen 25.917 duiven 30e-44e-59e-70e etc
In onze kring winnen we 24 prijzen en tegen 2081 duiven 13e-16e-26e-33e-61e-89e-91e etc