Heel de week als vooruitzicht grandioos weer in het weekend. Maar elke keer opnieuw is er wat nieuws. Deze week werd er niet zo vroeg gelost omdat er bewolking van zee op komst was. Dan denk ik, hebben duiven daar last van dan. Maar om het feest compleet te maken werd er ook nog eens gewacht omdat teletekst niet werkte. Dat begreep ik tenminste uit de berichtgeving. Als dit inderdaad zo was, weten deze lossers dan niet dat er zo iets als internet en mobiele telefoon bestaat. We leven niet meer in het stenen tijdperk. Maar ik sta nergens meer van te kijken dus is dit ook de laatste keer dat ik er nog woorden aan vuil maak. Ik zie wel wat het lossingsgilde ons nog meer voor gaat voorschotelen in de toekomst.

Over moderne duivensport gesproken. Nog niet zo lang geleden sprak men over het oubollige België. Waar de duivensport nog gespeeld wordt zoals het 100 jaar geleden ook al gespeeld werd. Nu, deze Belgen hebben de koe bij de horens gepakt en hebben de duivensport regelrecht de moderne tijd in gebracht. Zo hebben ze bij de Belgische duivenbond ( K.B.D.B. ) voor de nationale vluchten een internet site waar je real time het verloop van de vlucht kunt volgen. Binnen 15 minuten na melding van je duif kan je op deze site zien waar hij op dat moment staat in de rangschikking. Als je dit eens wilt volgen kijk dan op www.kbdb-online.be. De eerst volgende vlucht is over twee weken La Souterraine. Bij ons zal dit niet zo gauw meer lukken aangezien het melden nagenoeg is afgeschaft. Zo zie je maar hoe een ouderwets systeem tot moderne hervormingen kan leiden.

Gisteren weer twee vluchten. Asse-Zellik voor de navluchten en Pontoise voor de jonge duiven. Weer laat gelost 10.30 de jongen en 11.00 uur de nalijn. Er stond een stevige westen wind. Des te vreemder was het dat de eerste duif van de nalijn eigenlijk uit de westkant kwam. Het was “MACSIE” een duivin die op de midfond al een 1e in de afdeling heeft gespeeld. Ze was toen ook de snelste van heel de lossing. Dat was vanuit Pont St Max, toen was ze iets meer dan 34.000 duiven te snel af. Nu wint ze vanaf Zellik opnieuw de eerste in het samenspel en klopt nu 2626 duiven . Niet slecht denk ik voor een jaarlingetje. De hele uitslag was ook verre van slecht. 2626 duiven in concours waarvan 20 van mij en die winnen 16 prijzen: 1-8-13-43-44-48-52-85-86 toen was de helft thuis.

Met de jonge duiven was het net als alle voorgaande weken. Gelukkig een duifje op tijd en de rest is maar aanmodderen. In de club van 231 duiven win ik met 48 duiven mee: 1-5-16-23-24 etc. In het samenspel tegen 1930 duiven 10-51-97 etc. Maar we gaan door tot aan het gaatje. Hoe ik die moet selecteren daar heb ik nog maar niet over nagedacht. Ik weet wel als ik het net zo doe als ik gewend ben door de jaren heen er zeer weinig over blijven.

Morgen een mooie dag voor duivenliefhebbers die er eens uit willen. Ik zou zeggen ga eens kijken bij het wereldkampioenschap te Nevele (België). In één moeite door ga je ook de finale meemaken van de Belgian Master. Ik weet zeker dat, als je daar nog nooit geweest bent dit echt een aanrader is. Veel gelijk gestemde die er ook een leuke dag van willen maken. Lekker duiven opwachten onder het genot van een Belgisch pintje. Ik kan er deze keer helaas door omstandigheden niet bij zijn.

Een kort verslag, maar er was ook niet echt veel bijzonders deze week. Of het moet zijn dat we de koudste nacht ooit in augustus hebben gehad. Komende week waarschijnlijk een beetje zomerachtig weer, maar dit zeggen dezelfde mensen die nog niet weten wat voor weer het gisteren was.