En weer terug via een dierenliefhebber. Daar heb ik het vorige week over gehad. Dat liep meestal niet goed af maar ik heb er ook goede ervaringen mee. In 2015 had ik een duivin rechtstreeks uit mijn goede koppel LEON X NONNETJE dat werkelijk super vloog. Vooral op de midfond kon ze prima uit de voeten. Uit het koppel LEON X NONNETJE had ik intussen al verschillende winnaars in groot verband gekweekt. Maar ondanks dat de jongen van dit koppel alles en iedereen achter zich konden laten hadden ze ook een wat mindere gewoonte, met wat slechter weer konden ze ook makkelijk achter blijven. Echte kampioenen zoals FENNA ( 2 keer snelste heel de lossing ) de HELICOPTER ( 3 keer de 1e ) de 259 ( snelste 32.360 duiven ) en ook COOPER ( 2 keer de 1e ) ben ik door deze slechte eigenschap verspeeld.
In 2015 had ik dus weer een kampioentje uit dit koppel , dat was CONCHITA NL13-1243779. zij vloog

Pommeroeul      11e prijs tegen 4843 duiven
Peronne                 2e prijs tegen 5059 duiven
Nijvel                      7e prijs tegen 2132 duiven
Menen                  18e prijs tegen 3620 duiven
Nanteuil                2e prijs tegen 1603 duiven
Mantes La jolie 10e prijs tegen 1302 duiven
Duffel                    12e prijs tegen 2670 duiven
Dit als jong en jaarling. En toen kregen we een vlucht met redelijk veel regen onderweg, en ja hoor zij bleef achter. Je kan wel begrijpen dat ik er best saggerijnig van was. Ongelooflijk toch, zoveel echt goede duiven uit dit koppel kweken en dan zoveel moeite hebben om ze op het hok te houden. Een dag of vijf later kreeg ik een telefoontje van iemand uit de buurt van ’t Harde. Het was geen duivenmelker maar hij had een vermoeide duif in zijn tuin gevonden. Een opluchting aan deze kant van de telefoon toen de aanmelder het ringnummer aan mij vertelde. Inderdaad het was CONCHITA. Het adres van de aanmelder was ook nog een dingetje. Als je er bijna bent moet je mij maar even telefoneren want dan ga ik aan de weg staan anders vind je mijn huis echt niet. Een zandpad midden in de bossen wat leidde naar zijn huis. Was inderdaad heel moeilijk te vinden als je het niet weet. Maar eind goed al goed en CONCHITA kon mee terug naar Dordrecht.
Heb ze in 2015 nog enige vluchten laten vliegen om te kijken wat er nog te winnen was met haar. Dat viel niet tegen want ze won toen nog,
Duffel              17e prijs tegen 3750 duiven
Pont st Max    7e prijs tegen 3603 duiven
Om verder geen risico te lopen heb ik haar toen maar op het kweekhok geplaatst.
Inmiddels had Chaodong (mijn Chinese vriend) een paar echte goede duiven gekocht bij Luc Christiaens. De beste in mijn ogen was de doffer CHARLIE die het tot asduif grote midfond van België schopte, plus de 2e Nat Chateauroux. Deze duiven mocht ik dat jaar voor de kweek gebruiken.
Het was duidelijk voor mij, hier moest ik het beste van het beste aan koppelen wat er op dat moment op mijn hok zat, en dat was CONCHITA.
De koppeling CHARLIE X CONCHITA werd een schot in de roos. Zij werden ouders van mijn beste duif op dit moment namelijk JOEY, wat dit doffertje heeft gewonnen heb ik al eens eerder geschreven maar voor de mensen die dit gemist hebben. Tot nu toe won hij:
4e Nat Asduif fond NPO 2017.
     1e prijs NPO Bourges            10.321 duiven
   12e prijs NPO Nanteuil            7.663 duiven
   12e prijs NPO Argenton           8.125 duiven
   52e prijs NPO Chateauroux   6.924 duiven
   77e prijs NPO Ruffec                3.780 duiven
   78e prijs NPO Argenton          7.374 duiven
 116e prijs NPO Bourges           13.272 duiven
 197e prijs NPO Vierzon            11.680 duiven
Zo zie je maar dat het niet altijd verkeerd afloopt met opgevangen duiven.