Van de hele week was alleen de donderdag een beetje aangenaam, met de nadruk op een beetje. Omdat de oude duiven al een paar dagen niet buiten waren gekomen heb ik ze op deze dag naar Brecht gebracht. Dan hebben ze toch nog een beetje gevlogen deze week. Bij thuiskomst zijn ze een uurtje bij elkaar gebleven. Daarna opnieuw de doffers en duivinnen uit elkaar gehaald. Dezelfde avond zonder te tonen in de mand gedaan voor de vlucht vanuit Vierzon voor mij 540 kilometer. Op de vitesse vlucht vanuit Peronne gaan er geen duiven mee. De hele ploeg zit in Vierzon.

Terwijl de oude bij elkaar zaten na de training heb ik de jonge duiven in de mand gestopt. Daarna weggebracht naar Breda, voor mij een 20 kilometer. Met een matig windje vanuit het ZW moest dit geen probleem zijn. Zij waren inmiddels drie keer eerder getraind, 5 km 10 km en 15 km. Van de 75 waar ik de eerste keer mee was gaan rijden zaten er nog 74 in het hok. Dus tot nu toe super. Maar deze keer vanuit Breda liep het helemaal verkeerd. Gelost om kwart voor twaalf. Het eerste jong kwam om kwart voor één, en die was flink gewond. Een kwartier later een ploeg van dertig duiven boven het hok, maar daar zaten uiteindelijk maar zes jongen van mij tussen. Toen zag ik de bui al hangen. Tot zes uur zijn er die dag in totaal 46 gekomen. En daarna was het net als alle andere jaren bij de jonge duiven, na zes uur komt er dan bijna geen duif meer. Zo ook deze keer. Eentje wist er om even na zeven uur zijn hok nog te bereiken. Wat het precies is dat er na zes uur bijna nooit meer iets komt weet ik niet. Ik denk dat het veel te maken heeft met het verduisteren van de jonge duiven. Om kort te gaan er waren er nog 27 onderweg.

De volgende morgen (vrijdag) was het één groot water ballet. Om elf uur hield het eindelijk op met regenen. Een uur later om 12 uur kwam het eerste jong. Er volgde die dag nog 6 jongen.

Nu zondagavond moeten er nog 13 komen (als ik het goed heb bijgehouden). Er zijn best wat jongen gewond, de één wat meer dan de ander. Heb ook vier jongen reeds aangemeld gekregen. Opvallend dat ze alle vier eigenlijk kort in de buurt zaten. Ze zaten in Strijen, Breda, Hoge-Zwaluwe en Oosterhout. Hiervan waren er drie gewond.

Ik denk dat de jongen kort na het lossen in de draden zijn gevlogen en daardoor de rest in paniek is gaan rondvliegen. Anders zou ik het niet weten waarom dit is gebeurd.

Deze week was er in te korven voor twee vluchten. Een korte vlucht vanuit Peronne en een fondvlucht vanuit Vierzon. Voor beide zag het er naar uit dat het vlotte vluchten gingen worden. Peronne heb ik maar over geslagen. Alle duiven dus mee naar Vierzon, 30 in totaal. Bij voorbaat had ik er veel vertrouwen in dat ze een prima uitslag zullen afleveren. Zaterdag prima weer met een voornamelijk zuiden briesje zorgde er voor dat beide concoursen echt vlot verliepen. Van Peronne waren de prijzen in vijf minuten verdiend. En van Vierzon, wat toch 540 kilometer voor mij is stond het concours een half uur open. Ondanks dat ik best een aardige uitslag heb in de kring had ik er toch iets meer van verwacht. Maar het was het vervolg van een shit week waarin je gelijk weer weet wat de duivensport inhoud. Veel doen voor een paar dagen echte lol op een gans seizoen.

Tot slot nog even de uitslag van Vierzon.  In de kring tegen 1280 duiven: 12-37-39-57-59-60-64-78-89 etc.  in totaal 19 prijzen van de 30 duiven die mee waren.

Voor de regelmatige lezers nog even een waarschuwing dat het stukje misschien volgende week wat later verschijnt. We hebben deze week weer een kostganger uit het verre oosten. En daar moet je toch rekening mee houden.