Na vorige week, toen er een heleboel verkeerd ging. Verkeerd is eigenlijk een groot woord het ging allemaal niet zoals ik het wilde. De vluchten op zaterdag gingen niet door. Op zondag was er die rotte ZO wind. Ik ga die wind van lieverlee vervloeken. Wel eens opgelet dat als de wind ZO staat je nooit een mooie vlucht hebt? Altijd gebeuren er dan vreemde zaken. Zo ook nu weer want met bijna 100 duiven mee 8 minuten op je tweede duif wachten is niet echt normaal te noemen. Maar het was wel zo. In het rayon tegen 1008 duiven waren dit de prijzen: 8 en 30. Normaal van 240 km zijn dan minimaal de helft van de prijzen verdiend. De oude duiven waren ook niet in grootse vorm en bovendien miste de “TURK” grandioos. Alles bijeen had ik er flink de pest in. Kon mij er niet toe zetten om die avond een stukje te fabriceren. Maandag was het niet meer nodig want toen lag mijn computer in de war. Daar ben ik wel een paar dagen zoet mee geweest om dit weer goed te krijgen en hem opnieuw in te richten. Maar dit vind ik helemaal niet erg, dit noem ik maar mijn tweede hobby. U zult begrijpen dat ik op zoek was naar wat positieve dingen.

Een drukke week kwam er aan. Maandag inkorven Perpignan, daar heb ik niet aan meegedaan want daar moet je andere duiven voor hebben. Woensdag inkorven Ruffec , op twee na alles meegegeven, dat waren er 16. Donderdag jongen inkorven voor Morlincourt, 3 bleven er thuis en 94 konden er mee. Vrijdag inkorven Duffel, de eerste nalijn vlucht. Daar zijn de twee over gebleven oude duiven op mee gegaan. De vooruitzichten waren zeer goed en daar hadden ze dit keer gelijk in.

Zaterdag was ik al zeer vroeg wakker. Om half zeven liep ik al te wandelen met BONO, onze hond. Het had niet veel mooier kunnen zijn met het weer. Een zeldzame heldere blauwe lucht. Later hoorde ik dat er melkers waren die het TE blauw vonden. Het zal eens een keer gelijk goed zijn. Volgens mij is blauw alleen verkeerd als je te veel bier op hebt. Ruffec los om 7.25 Morlincourt los om 8.30 en Duffel los om 9.30. De duiven die nog thuis waren verzorgd. Een bakkie koffie genomen en de computer geraadpleegd hoe de stand van Perpignan was. Daar zag ik dat vriend Andre Bras een mooie duif had geklokt even na 9 uur. ( 1e prijs in de fondclub ) Omdat het toch een hele dag duiven wachten zou worden ben ik bij hem nog even gauw een blik gaan werpen. Maar dit was van korte duur. Er bleken inmiddels een ploegje Hongaren te zijn gearriveerd aan de Oudendijk. Moest dus weer snel terug naar huis en heb geen duif zien komen van Perpignan.

Maar toen begon het lange wachten. Eerst de twee duiven vanuit Duffel opwachten. Het waren wel de twee beste duiven die ik op dit moment op het vlieghok heb, namelijk de “TURK” en “MO”. Toen woensdag de duiven allemaal weg waren heb ik deze twee maar bijeen gelaten. Ze hadden elkaar zo gevonden. Zo werden ze vrijdag na twee dagen bijeen te hebben gezeten ingekorfd. Voor de “TURK” was het de opkikker die hij nodig had na zijn miskleun van een week eerder. Hij had weer haast toen hij thuis kwam. In de club waren ze goed voor de 1e en 27e prijs tegen 239 duiven.

Toen was het de beurt aan de jongen. Gezien de snelheid van de nalijn dacht ik dat ze rond twaalf uur hier konden zijn. Moet eerlijk bekennen dat ik toch wel een beetje gespannen was van hoe ze het zouden doen na de mindere uitslag van vorige week. Als ze weer zouden falen dan was het denk ik niet meer goed gekomen. De eerste melding was een app dat er in Oude Tonge geklokt was en 1310 mpm maakten. Omgerekend moesten wij tegen twaalven duiven pakken. Op 11.56 twee duiven tegelijk en die waren goed en wel binnen nog twee tegelijk die ook nog op 11.56 op het systeem stonden. Dat zag er al beter uit als een week eerder. De duiven volgden elkaar goed op, om 12.15 zaten er 43 in de klok. De uitslag bleek later ook niet tegen te vallen. In de club tegen 323 duiven waren het de eerste 11 prijzen, en 25 duiven op de 30e prijs. In de kring tegen 2366 duiven was het 4-5-9-10 en 16….. En in de afdeling tegen 8738 duiven begon ik met 8-9-14-15 en 36.

Op deze jonge duiven vlucht was ook de finale vlucht van de Dutch Golden Classic. De Gouden Ringen Race zeggen de meeste melkers. Het zou voor mij een prima resultaat worden in deze competitie. Ik win zelf de 3e prijs met een duif van vriend Bart Ooijen. Hiermee gaan we ieder 1000 euro mee ophalen. Maar Gero Dijk een ander vriend uit Alblasserdam wint de 2e prijs en dit doet hij met een duif van mij. Met deze duif gaan we ieder 1500 euro ophalen. Op zo’n prijsuitreiking moet je ook een pilsje kunnen drinken en daar zorgde de 19e prijs voor want daarmee ga ik nog eens 400 euro delen met de Comb de Kok uit Rotterdam.

En het lange wachten was nog niet voorbij. Toen moest Ruffec nog komen. Omdat ik wist hoe de duiven afkwamen in België die Bourges vlogen, werd het al snel duidelijk dat de duiven van Ruffec het niet makkelijk zouden krijgen. Het eerste bericht kwam uit de Hoeksewaard, de Gebr van Oort uit Klaaswaal appten dat zij om 17.33 een duif hadden. Er kwamen heel lang geen meldingen bij. Om 18.01 viel er een duif. Kort hierna werd er van verschillende kanten gemeld dat er meerdere echt vroege duiven waren. Maar het was allemaal maar mondjesmaat dat de duiven doorkwamen. Bij mij arriveerden er 5 duiven in 25 minuten en dit bleek later in de afdeling tegen 4133 duiven goed voor: 39-91-123-139-225. In totaal maak ik 10 prijzen van 16 duiven. Maar liefst waren er twee volle uren nodig om de prijzen te verdelen. Ik was zelf nog het meest verbaasd dat mijn duiven deze 720 km vlucht zo goed hadden verteerd.

Al met al een dag waarvoor je duiven houdt.