Je hebt wel eens van die periodes dat niet alles gaat zoals je zou willen dat het ging. Nu, afgelopen week was zo’n periode. Heel de week aan het tobben geweest met een doffer die niet binnen wilde komen. Hij was denk ik ergens van geschrokken en durfde niet eens meer op het hok te landen. Heb hem twee dagen achtereen op het jonge duivenhok binnen gehaald, maar de derde dag heb ik hem toch moeten dwingen om in zijn eigen hok binnen te lopen. Daar heeft hij ongeveer een halve dag over gedaan. Dit waren wel drie dagen dat hij ook gelijk met de duivinnen rond vloog. Dan willen ze allicht wat sneller landen als normaal want er is wat te halen voor ze. Al met al ging het niet echt vlot deze week met de oude duiven.

Bij de jonge duiven gaat het ook niet zoals het zou moeten maar daar vliegen we nog niet mee. Deze week, eigenlijk is dit al de tweede week, luisteren ze maar slecht en laten ook de gerst liggen. Meestal een teken dat de schijterij er aan zit te komen. Maar dat is nu het rare, er zit er niet één te kotsen en de mest is gewoon goed. Luisteren en eten is daarentegen een drama. Maar ook dit zal wel beteren. Ze zijn op dit moment al een dag of vijf niet buiten geweest, maar deze morgen gaan we het weer proberen. Wel hebben we gisteren alle drie de rondes bij elkaar gelaten. Als het dan toch verkeerd moet gaan dan maar allemaal tegelijk. Mocht het volgende week allemaal weer een beetje meezitten dan gaan we ze weer eens een stukje wegbrengen.

Over wegbrengen gesproken: Anton van de Heuvel uit Gouderak is een goede vriend van mij en die heeft afgelopen zondag iets raars meegemaakt. Hij had zijn jongen, 90 in getal, voor de eerste keer gelost op 1 km afstand. Dus deze hadden langer nodig om op te stijgen dan om naar huis te vliegen. Toen hij dan ook thuis kwam vlogen inderdaad alle duiven om het hok. Daar hebben ze nog een half uurtje rond gevlogen. Toen hij ze binnen ging roepen kwamen er 70 naar binnen en vlogen er 20 weer op. Dit was allemaal ‘s-morgens vroeg. Toen we na de vlucht contact hadden was er van die 20 nog steeds niet één terug. Toen was het inmiddels al vier uur in de middag.

Om het helemaal een  k…. week te laten worden moest er eerst nog gevlogen worden. En inderdaad, dit ging ook heel teleurstellend. Alle weken tot nu toe was er wel wat aan de hand met het weer, maar deze keer zag het er naar uit dat we een prachtige vlucht zouden krijgen. En dat was het ook, daarom was mijn teleurstelling des te groter dat de uitslag maar matig was. De eerste aankomende duif ging nog wel, die won de 9e prijs in de kring tegen 3306 duiven. Een prima begin maar dan moest ik 7 minuten de wachtkamer in. In totaal 17 prijzen van de 29 mee. Bovendien, mijn beste duivin “CONCHITA” kon na de vlucht bijna niet meer vliegen. Heb haar gelijk op het kweekhok geplaatst, met haar neem ik geen risico, daar is zij te goed voor. Nog een andere duivin heeft een bloeduitstorting zo groot als een ei op haar borst.

Dat was het voor deze week. Ik heb één goed vooruitzicht en dat is dat het volgende week allicht wat beter gaat……