Dat blijft dit jaar een groot struikelblok. Deze week zijn ze bijna elke dag getraind vanaf de grens. Dat is voor mij (ook voor de duiven) ongeveer 40 kilometer. Maandag kwamen ze weer heel onregelmatig af. Veel duiven waren weer verdwaald en kwamen alleen naar huis. Bij de dagsluiting miste ik er nog vier, en dat viel op zich nog mee. Dinsdag was het weer te slecht. Woensdag ging het iets beter. Ze deden er wel lang over maar kwamen dit keer wel in meerdere ploegjes naar huis. Donderdag zagen ze ineens het licht. Jan was nog niet terug toen de eerste jongen al rondvlogen. En binnen een paar minuten waren er 50 van de 60. Maar weer twee afwezig. Vrijdag weer heel goed naar huis gekomen, bijna allemaal tezamen en ze waren maar net na de chauffeur thuis. Dat deed mij besluiten om ze die avond in te korven voor Asse-Zellik, voor mij 105 kilometer. Ik verwachte er niet veel van maar dat ze echt mijn verwachtingen meer dan waar zouden maken was ook weer niet nodig. Ze vlogen voor mij de slechtste uitslag in 30 jaar duivensport bijeen. Er werden er 55 ingekorft en die wonnen maar even 5 hele prijzen. Ik ben een mannetje wat alles over de gewonnen prijzen bijhoud. Maak daar tabelletjes van op volgorde van ringnummer. Maar dit was zo slecht dat ik deze week maar niet ga noteren. Vanochtend had ik Willem de Bruijn aan de telefoon en die dacht dat ik weer niet had ingekorft. Hij had op compuclub wel de uitslagen bekeken maar kon mij niet vinden. Ik heb hem gezegd dat ik wel had ingekorft maar niet heb meegedaan, als je begrijpt wat ik bedoel. Het enige wat meeviel waren de verliezen, er moeten er nu nog drie komen.

Gelukkig hadden we ook nog wat duiven mee op Chateauroux. Dus die konden mijn stemming wel een beetje omhoog helpen. Al blaakte ik hier ook niet van vertrouwen. Twee weken terug van Bourges kwamen ze verschrikkelijk goed achter elkaar, maar een paar minuten te laat voor het mooie. Vorige week was de vlucht vanuit Fontenay er één om gauw te vergeten. Dus je kan wel nagaan dat ik voor deze vlucht vanuit Chateauroux extra gespannen was. Voor het zelfde geld maak je weer een mindere uitslag en kun je het voor de rest van het seizoen op een uitschieter na wel vergeten. Althans dat is mijn ervaring.

Chateauroux was al om 7.00 uur gelost. Je weet toch niet wat je overkomt zo vroeg. Ik was wel bang dat er veel inversie zou zijn zo vroeg op de dag. En dan kan je zomaar een paar duiven verspelen. Maar dat viel achteraf mee.

Na wat informatie van andere vluchten werd er ingeschat dat als je voor het hele uur (14.00) een duif zou pakken je wel eens vroeg op de uitslag zou verschijnen. Ik kan je vertellen dat het best een goed gevoel was toen er om 13.56 eentje in de wekker zat. Binnen een minuut waren dat er drie en op 59 zaten er al zes in het hok. Kortom het werd een hele vlotte vlucht . In 14 minuten stonden er 17 op het EC systeem. We wisten al snel dat er wel een paar duiven voor zaten. Dan is het wachten tot de snelheden van Willem de Bruijn en Bas & Gerard Verkerk op de groepsapp verschijnen. Ik kan je vertellen dat als je tegen deze mannen op dit moment moet vliegen je echt raketten moet hebben. Ook deze keer was het weer feest in Reeuwijk. Met seconden verschil werd het dit keer beslecht wie de overwinning naar zich toe zou trekken. Uiteindelijk was het met 1 of 2 seconden Bas en Gerard. Samen pakken ze 13 duiven op de 21e prijs tegen meer dan 10.000 concurrenten. Waar gaat dit eindigen.

Maar terug naar mijn eigen resultaten. Ik durf te zeggen dat ik daar zeer tevreden over ben. In Zuid Holland tegen 10.029 duiven win ik: 29-40-41-73-80-81 en 30 prijzen van de 45. Nationaal zijn dit zelfs 39 prijzen en tegen meer dan 44.000 duiven 40-56-57 enz.

In de kring tegen 1163 duiven: 4-6-7-11-14-15-22-23-27 enz. Ik zal nog wel eens met minder tevreden moeten zijn. Hoe vlot deze vlucht van 600 kilometer verliep is echt ongelooflijk. De vluchtduur was precies 22 minuten bij ons in de Dordtse Bond. Er zijn Vitesse vluchten die langer open stonden.